Gazete Vatan Logo

Kuvvetler yemekte buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasama, yürütme ve yargı başkanları ile Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda öğle yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasama, yürütme ve yargı başkanları ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda öğle yemeğinde buluştu. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki basına kapalı öğle yemeği yaklaşık 1,5 saat sürdü. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, saraydan ayrılırken Anayasa Mahkemesine yeni seçilen üyenin, 2 Şubat Pazartesi günü yapılacak yemin töreni için Erdoğan’ı davet ettiklerini söyledi. Kılıç, yemeğin nasıl geçtiğine dair sorusu üzerine, Abdullah Gül’ün başlattığı yemeğin bu dönemde de devam ettiğini belirterek, “Ülkenin sorunlarıyla ilgili görüşler konuşuldu, rutin, normal bir yemek. Devletin yönetiminde gerginlik olmaz. Herkes düşüncelerini söyler ama bir yere gelindiği zaman artık şahıslar değil, devletin geleceği ve devletin hizmeti, kamu hizmeti önemlidir” diye konuştu.

‘Adaylık düşünmüyorum’

Seçimler yaklaşıyor, spekülasyonlar yapılıyor, adaylığınız söz konusu mu?” sorusuna “Herhangi bir düşüncem yok, dışarıdaki spekülasyonlar onlar” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Yasama, yürütme, yargı

Yemeğe TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı sıfatıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Serdar Özgüldür, Askeri Yargıtay Başkanı Tuğamiral Ahmet Zeki Liman, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Tümgeneral Abdullah Arslan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan katıldı.