Gazete Vatan Logo

Kürdistan açıklaması!

'Gezi de bize saldıranlar...'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında konuştu. Diyarbakır'da kullandığı 'Kürdistan' ifadesine gelen eleştirilere yanıt veren Erdoğan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan 'Ödül töreninde Ahmet Kaya’ya saldırdılar. Kimler saldırdı. Gezi Parkı’nda bize saldıranlar kimse onlar saldırdı. Şimdi diyorlar ki ben o sırada tuvaletteydim ben o sırada dışarıdaydım ulan hepiniz oradaydınız. Kamera kayıtlarında hepinizi görüyoruz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar' diye konuştu...

İşte o konuşmadan satır başları...

Milletimizin desteğiyle hayır duasıyla çok daha fazlasıın yapacak gece gündüz koşacak ve koşturacağız. 58. hükümetten bu yana başta değerli cumhurbaşkanım Abdullah Gül olmak üzere kabinede görev alan arkadaşlarımı, rekor hizmet süresinden dolayı herkese şükranlarımı ifade ediyorum.



Diyarbakır'da gerçekten tarihi anlar yaşadık. Mesut Barzani, 38 yıl ülkesinden uzak yaşayan Şivan Perver bizimle bu heyecanı yaşadılar. Perver ve Tatlıses'in unutulmaz düetlerine tanıklık ettik. Barzani ile bölgeye ilişkin konuları ele aldık.

2009 yılında milli birlik ve berberlik projesini başlatırken anneler ağlamasın demiştik. Temennimiz karşılık bulmaya başladı.

O gün mutluluktan ağlayan sadece Diyarbakır değildi. O gün gözyaşı döken Erzurum'du İzmir'di...


Tek parti dönemlerinde yapılan ret asimilasyon yanıltıcı bir şekilde savunuyorlar.

Bu milletin tarihini 27 Mayıs, 12 Eylül'ün darbecileri yazmamıştır.

Muhalefet kayıtlara baksa Kürdistan kelimesini Meclis'in ilk zabıtlarında görecekler.

Osmanlı'da Kürdistan'ın eyalet olduğunu görecekler, Lazistan'ı orada görecekler.

Diyor ki Gazi, "Milli hudutlar dairesinde yaşayan İslam unsurları bütün hukukuna riayet eden öz kardeşlerdir. " bunların tarihleri 30 yıllık 40 yıllık. Bunlar milletin ruh köküyle temas kuramıyorlar.

Peki Mustafa Kemal de mi bölücüydü? Kürt damadımız da var diyen Türkeş de mi bölücüydü. Deve kuşu kafasını gömer dünya küçük der. Biz işbirliği temelli barış temelli hem komşularımızla tereddüt etmede irtibat kurarız.

Korkuyla büyük devlet olunmaz. Küçük düşünerek büyük işler yapılamaz. Türkiye içine kapanık ülke değildir. Türkiye tabulardan korkulardan korkacak ülke değildir.

'GEZİ'DE BİZE SALDIRANLAR KİMSE AHMET KAYA'YA DA ONLAR SALDIRDI'

Aynı şeyi Ahmet Kaya’ya yaptılar. Ödül töreninde Ahmet Kaya’ya saldırdılar. Kimler saldırdı. Gezi Parkı’nda bize saldıranlar kimse onlar saldırdı. Şimdi diyorlar ki ben o sırada tuvaletteydim ben o sırada dışarıdaydım ulan hepiniz oradaydınız. Kamera kayıtlarında hepinizi görüyoruz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.

Hiç kimse şehitlerimizi ruhunu incitecek adım beklemesin. CHP'nin MHP'nin ve BDP'nin yöneticilerini büyük kısmı daha önce söylediğimiz gibi sorunlu bir dil üslupları var. Tarihi sahnenin ardından asla seviyesiz üsluplara asla cevap vermeyeceğim.

'BİZ ORTAYA SOMUT ESERLER KOYDUK'

Sanal korkularla tabanlarını kışkırtmaya çalışırken, biz ortaya somut eserler koyduk. Biz ayrıştıran değil devasa yatırımlarla kucaklayan olduk.

Karadağ'da bir kasabada Osmanlı şehitliği bulunuyor. 1911 yılında atalarımız cami tamir edilsin diye Osmanlı'ya mektup yazıyor, ardından Balkan savaşı çıkıyor. 1937 yılında son imam şehit edilmiş. Camimiz restore edildi. 2011 yılında kadir gecesinde açıldı. 100 yıl sonra o camiyi biz tekrar ayağa kaldırdık. Karadağ Diyanet İşleri Başkanı bize cevap vermek için 100 yıl beklemeyin diyor.

Sultan Alparslan Merv'deki türbesini restore ediyoruz. Moldova'da Gökoğuz Türklerini bulduk huzurevi kazandırıyoruz. Makedonya'da Türkçe eğitim veren ilkokulu biz açtık. Sudan'da 5 bin metrekare alanda TİKA eliyle meslek lisesini açtık.

Makedonya'da Kocacık köyü gazi Mustafa Kemal'in doğduğu köydür. TİKA oraya anıt evi inşa etti ve hizmete açtı. Manastır'da Gazi'nin askeri eğitim gördüğü CHP lafını yapar biz uygulamasını yapar. Onlar posta pullarından resmini çıkarılar İnönü'nün resmin koydular. Bunu CHP yaptı CHP.

Mevlana'nın Belh'te doğduğu evi restore ettik. 2. Abdülhamit'in Filistin'de saat kalesini restore ettirdik. Laf ola beri gele yok.

Bütün bu yatırımların ardından 'görevimiz tabi' diyorlar. Peki siz niye yapmadınız? Myanmar'da şehitliğimizi bulduk. 1. dünya savaşında esirlerimiz oraya götürüldü. 3 bin esir orada şehit oldu. Şimdi oraya şehitlik anıtı dikiyoruz. Sarıkamış'a 12 milyon yatırımla şehitlik anıtını yapıyoruz. Edirne tabyalarını aynı şekilde düzenliyoruz.

CHP-MHP sabah akşam andımız okurken Marmaray'ı açıyoruz.. türküm doğruyum demekle iş bitmiyor.

Gençler biz şehitlerimizin izindeyiz o izden asla ayrılmayacağız. Türkiye'nin zararına oan hiçbir işin içinde göremezsiniz. Allah'ın izniyle bundan sonra görmeyeceksiniz.

ADAYLAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADAN İTİBAREN AÇIKLANACAK

81 ilde temayül yoklaması yaptık. Kısa süre içinde tüm adaylarımızı kademe kademe duyuracak önümüzdeki haftadan itibaren adaylarımızı açıklayacağız.

Haberin Devamı