Gazete Vatan Logo

Küçük baba tutuklandı

Onur Özbizerdik, daha önce üç silahla yaralama ve darp suçundan serbest kalmıştı. Ancak Yeniköy’de bir restoranda ruhsatsız tabancayla yakalanınca dün cezaevine konuldu

Küçük baba tutuklandı

Onur Özbizerdik, daha önce üç silahla yaralama ve darp suçundan serbest kalmıştı. Ancak Yeniköy’de bir restoranda ruhsatsız tabancayla yakalanınca dün cezaevine konuldu.

YER altı dünyasının ünül ismi Dündar Kılıç’ın torunu Onur Özbizerdik önceki gün çarşı iznine çıkan asker yeğeni Orhan Hacısüleymanoğlu ile birlikte Yeniköy’de bir restoranda yemek yerken üzerinde ruhsatsız tabanca çıkınca gözaltına alındı. Özbizerdik dün çıkarıldığı İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, “Ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak” suçundan kaçma şüphesi olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özbizerdik’in yeğeni Orhun Hacısüleymanoğlu da “ruhsatsız silah bulundurmak” suçundan kaçma şüphesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı.
‘12 yaşımdan beri silah taşıyorum’
Özbizerdik’in mahkemede verdiği ifadesinde, “Restoranda otuyorduk. İçeri 7-8 polis girdi. Yanımıza gelerek, ‘Gel seninle bir şey konuşacağız, yan masaya gidelim’ dediler. ‘Bana sen silahsız gezmezsin, üzerinde silah varmış’ denilince tatsızlık olmasın diye arkadaşımdan bir süre ödünç olarak aldığım park yerinde bulunan araçta silahım olduğunu söyledim. Amir ile birlikte araca gittik. Silahı kendi isteğimle teslim ettim. 155’in aranarak hakkımda ihbarda bulunulduğunu söyledi. Polisler 3-4 gündür beni takip etti. Ben başıma gelen olaylar nedeniyle 12 yaşımdan beri kendimi korumak için silah taşımak zorunda kaldım. 3-4 gün önce Tarabyaspor Kulübü’nün yönetimine girdim, başkan oldum. Hayatımı normalleştirmeye çalışıyorum. Bena silahtan kimsenin tutuklanmayacağını ifademin alınarak bırakılacağımı söylediler” dediği öğrenildi.
‘Üç yaralama ve darp’tan sonra serbest kalmıştı...
Polat Towers’ın 22. katında işadamı Fatih Edremit’in öldürülmesi davasının tutuklu sanıklarından Onur Özbizerdik 5 Kasım 2014’te tahliye olmuş, Emirgan’da barda kapıdaki Bodyguard Hakan Gülez’i rezervasyonu olmadığı için içeri almayınca bacağından vurup kaçmıştı. Özbizerdik, daha sonra İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na teslim olmuş, alınan ifadesinin ardından serbest kalmıştı.
Tesbih çekeni vurdu
Onur Özbizerdik, bu olayın ardından Tarabya’da beş yıldızlı bir otelin lobisinde, geçtiğimiz Mart ayında, 17 yaşındaki Ahmet Ozan Özalp’i karşısında tesbih salladığı gerekçesiyle bacağından vurmuştu. Polis, Onur Özbizerdik’i her yerde ararken, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Özbizerdik hakkında, ‘adam yaralama’dan dava açmıştı. Bu gelişmenin ardından Özbizerdik, avukatı ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim olmuştu. Cumhuriyet Savcılığı, hakkında dava açılmış olması nedeniyle Özbizerdik’i mahkemeye çıkarmış, Özbizerdik, mahkemedeki ifadesinin ardından yine serbest bırakılmıştı.
Hostes sevgilisini dövdü
Onur Özbizerdik son olarak hostes sevgilisi Melis Çakır’ı adliyeden serbest kaldıktan sonra hastanelik edene kadar dövmüş, Çakır’ın şikayetini geri çekmesi üzerine serbest kalmıştı.

Haberin Devamı