Gazete Vatan Logo

Kriz sonrası ilk buluşma!

Kriz sonrası ilk buluşma!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, öğrenci evleriyle ilgili çelişkili açıklamalarının neden olduğu hükümet içi krizin ardından ilk kez bu sabah resmi bir törende aynı ortamda bulundu

AYNI PROTOKOL SIRASINDA OTURDULAR

Milliyet'in haberine göre, Erdoğan ile Arınç, eğer programlarında değişiklik yapmazlarsa bu sabah 10 Kasım nedeniyle düzenlenecek Atatürk'ü Anma Programı'nda yan yana oturdular.




İLK TÖREN ANITKABİR'DE

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75. yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda düzenlenen anma etkinliğine katıldı.

NELER YAŞANDI?

Arınç, ögrenci evleriyle ilgili tartışmaların ardından Belgrad gezisi sırasında Trt Türk'teki programda Türkiye gündemini sarsan açıklamada bulunmuştu. Arınç, "Başbakanımıza dost, kardeş olarak seslenmek isterim, ikimizin sözleri arasındaki çelişkiyi düzeltmesi, Başbakan ile Hükümet Sözcüsü arasındaki çelişkinin izah edilmesi Başbakan'dan beklenmektedir. Bence de çok doğru olan düşüncelerini Başbakan açıklamalı. Eğer kendi içimizde konuştuk ve değerlendirdiysek ben hükümet sözcüsü olarak çıkar çok güzel bir şekide açıklarım. Başbakanımızın çocuklarımızın üzerinden söylemek istedikleri bu. Ama onun gerekirse yasal düzenleme yaparız demesi, ardından gayretkeş bir valimizin bu sözlerin üzerine atlaması çok doğru bir davranış değil" demişti.

Erdoğan ise Arınç'ın bu sitem dolu sözleri karşısında medya önünde konuşmayacağını dile getirerek, "Bir sıkıntı varsa aramızda görüşürüz" diye tepki göstermişti.

Haberin Devamı