Gazete Vatan Logo

KPSS soru ve cevapları yayınlandı! 2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi başlıyor. KPSS 2017/1 tercihleri için 151 kamu kurumu tarafından 2 bin 780 kadro talebinde bulunuldu. Peki sınava giren adaylar tarafından merak edilen KPSS tercih süreci ne zaman başlayacak? Tercihler nasıl yapılacak?

KPSS soru ve cevapları yayınlandı! 2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik

ÖSYM tarafından KPSS sonuçları 16 Haziran Cuma günü ilan edildi. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilirler. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar 21 Haziran tarihinde KPSS tercih işlemleri başlayacak.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

2017 KPSS/1 TERCİH BAŞVURULARI

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından KPSS ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, KPSS merkezi yerleştirmeleri için ilan edilecek olan pozisyonlar ve kadrolar, ÖSYM Başkanlığı’na gönderildi. Adaylar, tercihlerini 21 Haziran ve 3 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler.

KPSS-2016 ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde gerçekleştirildi. Ortaöğretim düzeyinde 3 milyon 294 bin 958 aday, ön lisans düzeyinde 1 milyon 280 bin 11 aday sınava girdi. Lisans düzeyinde de 1 milyon 231 bin 54 aday sınava girdi. Toplamda sınava giren aday sayısı 5 milyon 806 bin 123 oldu.

Haberin Devamı

151 KAMU KURUMU 2 BİN 780 KADRO TALEP ETTİ

KPSS 2017/1 merkezi yerleştirmeleri ile ilgili yapılan açıklamada, 151 kamu kurum ve kuruluşu tarafından 2 bin 780 kadro, pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulduğu açıklandı. KPSS 2017/1 tercihleri ile yerleştirme yapılması talep edilen kadro ve pozisyonların 575’i lisans, 961’i ön lisans ve 244’ü de ortaöğretim düzeyinde yapılacak.

Kadro ve pozisyonların kamu ve kuruluşlarına göre dağılımı, ‘’ 190 sayılı KHK’ye tabi kurumlar (üniversiteler hariç) 523, üniversiteler 160, mahalli idareler bin 213, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) 881, diğer (Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği) 3’’ olarak belirlendi.

Kurum ve kuruluşlar tarafından talep edilen kadroların hizmet sınıflarına göre dağılımları;

Genel İdare Hizmetleri bin 342,

Teknik Hizmetler sınıfı 430,

Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıfı 37,

Avukatlık Hizmetleri sınıfı 58,

Yardımcı Hizmetler sınıfı 32 olarak açıklandı.

KİT pozisyonlarının öğrenim düzeylerine göre lisans düzeyi için 555, ön lisans düzeyi için 287 ve ortaöğretim düzeyi için 39 kişi alınacak. Adaylar, KPSS 2017/1 yerleştirmeleri ile yapılacak kadro ve pozisyon atamaları için detaylı bilgiye ‘’www.dpb.gov.tr’’ ve ‘’turkiye.gov.tr’’ internet sitesi üzerinden ulaşabilirler.

Haberin Devamı

KPSS ÖABT NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) 16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav saat 10.00’da başlayacak ve 75 dakika sürecek.

Kamu kurum ve kuruluşları için, A grubu ile Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlik kadrolarına ilk kez atanacak olanların geçerli bir KPSS puanına sahip olması zorunludur. Öğretmen kadrolarına başvuru yapacak olan adaylar, sınavın genel yetenek – genel kültür ve eğitim bilimleri oturumlarına katılmak zorundadırlar. Bunlar dışında adayların alanlarına bağlı olarak KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) testine de katılmaları gereklidir.

2017 yılında ÖSYM tarafından KPSS ÖABT uygulanacak olan alanlar şunlardır;

Türkçe, Fen Bilimleri ve Teknoloji, İlköğretim Matematik, Sosyal Bilgiler, Tarih, Türk dili ve Edebiyatı, Coğrafya, Kimya, Biyoloji, Fizik, Matematik (Lise), Yabancı Dil (İngilizce, Almanca), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sınıf Öğretmenliği Rehber Öğretmen ve Okul Öncesi Öğretmenliği’dir.

Haberin Devamı

2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ):
Cevap Kağıtlarının, Soruların ve Aday Cevaplarının Görüntülenmesi
27 Mayıs 2017 tarihinde uygulanan KPSS Alan Sınavlarının 1. Oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) ve 2. Oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) ile 28 Mayıs 2017 tarihinde uygulanan KPSS Alan Sınavlarının 3. Oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik) sınavına giren adayların cevap kağıtlarının görüntüleri ve cevap kağıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları, sınav soruları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi https://ais.osym.gov.tr üzerinden 20 Haziran 2017 tarihinde saat 14:30’dan itibaren 10 gün süreyle erişime açılacaktır.
Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kağıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, cevap kağıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.
Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Haberin Devamı