Gazete Vatan Logo

KPSS atama sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

KPSS 2017/1 tercih işlemleri 3 Temmuz 2017 tarihinde sona erdi. Tercih işlemlerinin sona ermesiyle birlikte tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından merak edilmeye başlandı. KPSS 2017/1 tercihleri ile yapılacak olan atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Atama sonuçları nasıl öğrenilecek?

KPSS atama sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

KPSS 2017/1 tercih işlemleri 21 Haziran ve 3 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Tercih işlemlerini belirlenen süre içerisinde gerçekleştiren ve tercih ücretini ödeyen adaylar, KPSS tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Tercih sonuçları açıklandıktan sonra, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sonuçlara ulaşılabilecek.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM tarafından KPSS 2017/1 merkezi atama tercih sonuçlarının 7 Temmuz Cuma ile 12 Temmuz Çarşamba günleri arasında açıklanması bekleniyor. Merkezi atama tercih sonuçları açıklandıktan sonra adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden sonuçlarına ulaşabilirler. Bunun dışında ÖSYM’nin mobil uygulaması ile de gerekli sonuçlara ulaşım sağlanabilir.

ÖSYM, yerleştirme sonuçlarını ilan ettikten sonra adaylar ve kurumlar için sonuç belgesi gönderimi yapılmayacak. KPSS 2017/1 yerleştirme sonuçları sadece ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden sorgulanabilecek. Bir kadro ya da pozisyon için yerleştirme işlemi gerçekleştirilen aday, atanmak için doğrudan yerleştirilmiş olduğu kamu kurumuna veya kuruluşuna başvuru yapacak. Başvuru yapılan kurum veya kuruluşlardan hangi evrakların teslim edilmesi ve evrakların hangi tarihler arasında teslim edilmesi gerektiği bilgisi de alınabilir.

Haberin Devamı

KPSS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

2017 yılı için merkezi atama için yapılacak olan KPSS 2017/1 tercih işlemleri ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. Yerleştirme işlemleri yapıldıktan sonra aynı puanı almış adaylar içinden mezuniyet tarihi daha erken olanlara, mezuniyet tarihleri de aynı olanlardan içinden yaş olarak büyük olanlara öncelik hakkı tanınacaktır.

KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde bulunan kadrolar için yerleştirme işlemlerinde, ÖSYM tarafından mezun olunan program, sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet ile pozisyonlar ve kadrolar için aranan nitelikler arasında tutarlılık kontrolü yapılacaktır. Yapılacak olan kontrol sonrasında tutarsızlık olması durumunda aday tarafından yapılmış olan tercih işlemi iptal edilecek. Adayların yerleştirme işlemlerinde ÖSYM’nin kayıtlarında yer alan bilgiler esas alınacak. Tercihler sonucunda yerleştirme işlemi yapılan aday için gerçeğe uygun olmayan husus tespit edilirse, kamu kurum ve kuruluşları için ataması yapılmaz. Bu durumdan dolayı da adaylar, hak iddiasında bulunamazlar.

Haberin Devamı

KPSS ile yapılacak olan yerleştirmede, adayların KPSS puanlarına ve tercih sıralarına göre pozisyonlara ve kadrolar için işlem yapılacak. İlk tercihine kendisinden daha yüksek puana sahip olan aday yerleştirilen ikinci tercihine, ikinci tercihine daha yüksek puanlı aday yerleştirilen üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılır. Aday tarafından yapılan tüm tercihler bu şekilde işlem görür. Son tercihine de yerleşemeyen aday, bir sonraki yerleştirme süresini bekleyecektir.