Gazete Vatan Logo

Köşk’e çıkana kadar Başbakan

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığının kesinleşmesinin ardından MHP, CHP ve BDP’den ‘istifa’ çağrıları geldi. İktidar kanadı ise Erdoğan’ın Köşk’e çıkana kadar istifa etmeyeceğini açıkladı.

Muhalefet partileri dün peş peşe yaptıkları açıklamarda Köşk yarışına giren Erdoğan’ın başbakanlıktan istifa etmesi gerektiğini söyledi. CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, “Başbakanlıktan istifa etmelidir. Çünkü bu bir kamu görevidir. Belediye başkanları istifa ediyorlar bu tür görevler için, başbakanlar da istifa edecekler. Başbakanlık güçlerini kullanarak bu yarışa giremezler” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “Hukuki olan da ahlaki olan da Erdoğan’ın görevinden istifa etmesidir” görüşünü savundu.

HDP: Etik değil

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da Erdoğan’ın etik olarak istifa etmesi gerektiğini söyledi. Kaplan şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu, aday olacakların görevden ayrılması ve dönmesini düzenliyor. Sayın Başbakan bunun dışında değildir. Böyle bir ayrıcalık olmaz. Emrinde 2 milyon silahlı güç var, uçaklar ve devletin olanakları var. YSK, ‘harcamaları denetleyeceğiz’ diyor. Devlet olanaklarını hangi ülkede, hangi seçimde, hangi başkan kullandı. Hollande ve Sarkozy devlet olanaklarını kullandı mı? ABD’de de kullanılmaya kalktı mı kıyamet kopar. Erdoğan’ın mal beyanında bildirdiği özel arabasına binmesi lazım artık.”

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise, Erdoğan’ın istifa etmesinin söz konusu olmadığını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, “28 Ağustos gününe kadar, yani cumhurbaşkanı görevini devralacağı güne kadar partimizin genel başkanı ve başbakan olarak devam etmesinde hiçbir yasal sakınca yoktur” diye konuştu.