Gazete Vatan Logo

‘Korsan kongre’ için suç duyurusu

‘Korsan kongre’ için suç duyurusu

MHP Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği 2016/11529 no’lu şikayet dilekçesinde, “Çağrı Heyeti” üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun 217. maddesi uyarınca, soruşturma açılmasını istedi.

Temyiz beklenmedi

Başvuruda, Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından olağanüstü kurultay çağrısı yapmak üzere, Çağrı Heyeti oluşturulmasına ilişkin kararın MHP Genel Merkezi tarafından temyiz edildiği, bu başvurunun sonucu beklenmeden, üst kurul delegelerinin “korsan kongre”ye davet edildiği belirtildi. Suç duyurusu dilekçesinde, bazı üst kurul delegelerinin Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk mahkemelerine başvurmaları üzerine olağanüstü kurultay kararının infazının tedbiren durdurulduğu hatırlatıldı. Bu kararlara rağmen, Çağrı Heyeti’nin mahkeme kararlarını, “yok hükmünde saydığı ve tanımayacağını” açıkladığı vurgulandı.Ankara Valiliğinin “Kongrenin toplanmayacağı” yönündeki açıklamasına rağmen, Çağrı Heyeti’nce delegelerin ve kamuoyunun, kongrenin yapılacağı alana “Kaos çıkartmak” için davet edildiği, “Vatandaşların yasaya aykırı davranmak konusunda teşvik ve tahrik edildiği” ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Heyet yeniden çağrı yapacak

OLAĞANÜSTÜ kurultayı toplamakla görevlendirilen Çağrı Heyeti’nce, Yargıtay’ın kararını açıklamasının ardından, yeni bir tarih ve saat belirlenerek kurultayın toplanacağı bildirildi. Heyetin açıklamasında, “Hukuki gelişmeler sonucunda kongrenin yapılamayacağı kararı tarafımıza tebliğ edildi. Ancak daha sonra, tedbir kararının kaldırılması ve kongrenin yapılabileceği yönündeki karar üzerine, Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nün infazı uygulayacağı düşünülerek, önceden ilan ettiğimiz yerde, ilan ettiğimiz saate kadar bekleme hakkımızı kullandık” denildi.