Gazete Vatan Logo

Kendi markasını yarattı!

25 ülkeye su geçirmez botla girdi

Ayakkabı devi Ziylan Grubu’nun sahiplerinden Ahmet Ziylan’ın yeğeni, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ise kuzeni olan Fikret Şerafettinoğlu, 1993’te Macro Ayakkabı’yı kurdu. Scooter markasıyla su geçirmez bot üreten Şerafettinoğlu, bugün hem Türkiye’de hem yurtdışında tanınıyor. Mağaza açmayan, Türkiye genelinde 500 satış noktasında müşterilerine ulaşan Şerafettinoğlu, İtalya, Almanya, Rusya, Ortadoğu, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetler’e kendi markasıyla ihracat yapıyor.

Fikret Şerafettinoğlu, ayakkabıcı bir aileden geliyor. Ayakkabıda Türkiye’nin en büyük gruplarından Ziylan Grubu’nun sahiplerinden Ahmet Ziylan dayısı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise kuzeni... Şerafettinoğlu da 15 yıl Ziylan’da çalıştıktan sonra kendi işini kurmaya karar vermiş. 1993 yılında Macro Ayakkabı adını verdiği şirketi kurarak yola çıkan Şerafettinoğlu, bugün Scooter markasıyla hem Türkiye’de hem yurtdışında bilinen bir marka haline gelmiş. Mağaza açmayan, Türkiye genelinde 500 satış noktasında müşterilerine ulaşan Şerafettinoğlu, İtalya, Almanya, Rusya, Ortadoğu, Balkanlar ve Türk cumhuriyetlerine kendi markasıyla ihracat yapıyor.

Yurtdışına markasız ürün vermediklerini söyleyen Şerafettinoğlu, “Makro Ayakkabı’yı dünya markası gibi kurguladım. Yurtiçinde hedefimize ulaştık. Su geçirmez botlarda lideriz. Yurtdışında da markamız çok iyi biliniyor. Kendi markamızla İtalya, Almanya, Rusya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Ortadoğu, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetler’e ürünlerimizi gönderiyoruz. Toptancılara mal vermiyoruz, 25 ülkedeki bütün müşterilerimiz mağaza zincirleri olan şirketler” diye konuştu.

İkitelli’deki üretim merkezlerini Esenyurt’ta 10 milyon dolara yaptıkları fabrikaya taşıdıklarını kaydeden Şerafettinoğlu, yılda 750 bin çift ayakkabı üretim kapasitesine sahip olduklarını vurguladı. Su geçirmez botların Türkiye’de Scooter ile özdeşleştiğini sözlerine ekleyen Fikret Şerafettinoğlu, bu yıl 30 milyon lira ciro yapmayı hedeflediklerini anlattı. Büyümeyi çok mağaza açmak şeklinde algılamadıklarını ifade eden Fikret Şerafettinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir dönem 4-5 mağaza açtık ama istediğimiz gibi olmadı. Başlı başına bir organizasyon o iş. Biz de mağazalaşmamaya karar verdik. 500 satış noktada ürünlerimiz satılıyor. Fabrika satış mağazamız var, bir de internet mağazası açtık. Altyapısını gelecekteki büyümeyi göz önüne alarak hazırladık. Şu anda satışlar iyi gidiyor ama daha da iyi olacak.”

5 yıldızlı otel yapacak

MACRO Ayakkabı’nın bir süre önce ünvanını Otelcilik Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş olarak revize ettiğini anlatan Fikret Şerafettinoğlu, otel inşaatına başladıklarını belirtti. Quantum International Otel adıyla hizmet verecek otel için otel zincirleriye görüşeceklerini kaydeden Şerafettinoğlu, “Proje, İkitelli ’de Basın Ekspres Yolu ile TEM Otoyolu’nun kesiştiği bölgede yer alıyor. 5 yıldızlı, 280 odalı ve

560 yatak kapasiteli olacak. Yatırım yaklaşık 30 milyon dolara mal olacak” diye konuştu.



Dünya devlerinin tercihi oldu

İŞBİR Yatak’ın son teknolojiyi kullanılarak ürettiği yataklar, dünyanın en prestijli zincir otelleri tarafından tercih ediliyor. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan W, JW Marriot, Radisson ve Sheraton gibi dünyanın sayılı otel zincirleri, Ar-Ge çalışmaları İşbir Yatak tarafından gerçekleştirilen yatakları kullanıyor. İşbir Yatak Genel Müdür Yardımcısı İlham Öz, otellerin Viscostar viskoelsatik akıllı, Pocket Spring paket yaylı, Lateksit yaysız ve Coilsit yaylı yatakların yanı yanmaz otel yataklarını aldığını söyledi. Öz, “Söz konusu otellerin Her biri dünya devi ve hepsinin önceliği müşteri memnuniyeti. İşbir Yatak olarak bizim de önceliğimiz bu ve ortak noktada buluşmamız zor olmuyor. Ar-Ge çalışmalarımızla kişisel tercihleri de cevaplayan teknolojileri sunuyoruz. Uykunun önemini anlıyor ve anlaşılması için de çabalıyoruz. Bu nedenle de tüm ürünlerimiz sağlık, rahatlık ve konforu arayan insanlara özel üretiliyor. Dünya devleri de bu titizliğimizin ve çabamızın farkında, o nedenle tercih ediliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı