Gazete Vatan Logo

'Kendi cezaevime attılar!'

Serbest kaldıktan sonra VATAN'a konuştu! ‘Getirdiğim kelepçeyi taktılar ve...'

Gürcistan’da birçok projeye imza atan Orhan Aksu, ‘avanta’ vermediği için konulduğu ve kendi yaptığı cezaevinden çıkıp VATAN’a konuştu.

Gürcistan’da 2008’deki Rus savaşından sonra yıkılan Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve cezaevi inşaatı gibi birçok projeye imza atan Orhan Aksu, bütçe açığını kapatmak için kurulan Finans Polisi’nin suçlamalarıyla tutuklandı ve kendi yaptığı cezaevine konuldu. Gürcistan’da büyük projelere imza atan iş adamı Orhan Aksu’nun cezaevine atılması haberi VATAN’da yayınlanınca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da devreye girmesiyle Aksu tahliye oldu.

12 yıl ceza verdiler

Cezaevinde üç buçuk yıl kalan talihsiz işadamı, tahliyesinin ardından yaşadıklarını VATAN’a anlattı; “2007 yılından beri Gürcistan’da büyük işler yaptık. Fakat sonrası Gürcü hükümeti bütçe açıklarını kapatmak için finans polisini devreye soktu. Benim gibi birçok Türk işadamına milyonluk cezalar kesildi, yetmedi tutuklandık ve mal varlıklarımıza el konuldu. Bana 12 yıl ceza verdiler. 2010’da cezaevine girdim. Af kanunuyla 5 sene 3 aya indirdiler. Cumhurbaşkanından özür dilemedim. Başpapazın affıyla serbest bırakıldım”

Kendi cezaevime attılar

“4 yıl önce cezaevi inşaatına başladığımda Gürcü hükümeti benden Türkiye’den kelepçe getirmemi istediler. Çok sayıda polis kelepçesi ithal ettim. Bu olaylar başladığında da benim getirttiğim kelepçeyi bana taktılar. Üstelik kendi yaptığım cezaevine attılar. İlk yattığım cezaevi Gildani cezaevi. Burayı yapmıştım. İkincisi Rustavi. Son olarak ise Ksani cezaevinde kaldım burayı da ben yapmıştım. Bana bu cezaevlerini yaptırtan Bacho Ahalaia da şimdi bu cezaevinde. ”

Haberin Devamı