Gazete Vatan Logo

Katillerin izi kameralarda!

Sarıyer’de İranlı işadamı Saeed Karimian ve ortağı Muhammet el Almutairi’nin infazıyla ilgili soruşturma sürüyor. Bölgedeki tüm güvenlik kameralarını alan İstanbul polisi, çarşaflı katillerin izlerini arıyor...

Katillerin izi kameralarda!

İstanbul Sarıyer Maslak’ta cumartesi gecesi meydana gelen olayda, Gem TV sahiplerinden İngiliz vatandaşı İran asıllı işadamı Saeed Karimian ile Kuveytli ortağı Muhammet el Almutairi ‘nin içinde olduğu otomobilin yolu iki kişi tarafından kesildi. Araçtan inen ve çarşaf giyen iki kişi, işadamının olduğu aracı kurşun yağmuruna tuttuktan sonra lüks bir araçla kaçtı. Polis yaptığı ilk incelemede çalıntı olduğu belirlenen lüks aracı da Kemerburgaz yolunda yakılmış buldu.

Saniye saniye tekrar

Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatan polis, işadamı Karimian’ın tüm bağlantılarını da mercek altına aldı. İşadamının daha önce tehdit alıp almadığı, borç ya da alacağının olup olmadığı, bağlantısının olduğu kişiler de tek tek araştırılıyor. İnfazın yapıldığı Maslak’tan Kemerburgaz’a kadar bölgedeki tüm kamera kayıtlarını alan polis, bunları emniyette saniye saniye incelemeye başladı. Bölgede bulunan askeriyeye ait kameraların da incelenmeye başlandığı öğrenildi. Katillerin bölgede yoğun olan kameralara yakalanmış olabileceği şüphesiyle görüntülerdeki tüm lüks cipler tek tek kontrol ediliyor. Katillerin yurt dışı bağlantılı olabileceği ihtimalini de değerlendiren polis bu konuda da çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

İran, bilgi istedi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi basın toplantısında Kerimian’ın ölümünü soruşturduklarını söyledi. İranlı sözcü, “Diplomatik kanallardan meseleyi araştırıyoruz. Resmi olarak Türkiye’den bulgularını bizimle paylaşmasını istedik” dedi.

Cinayet ve terör polisi inceliyor...

İSTANBUL Emniyeti’ne bağlı cinayet bürosu dedektifleri, Sarıyer’deki çifte cinayetin alacak verecek meselesi nedeniyle işlendiği şüphesini araştırıyor. Terör bürosu ekipleri ise İranlı işadamının Karimian’ın siyasi bağlantılarını mercek altına aldı. İran Mücahitleri’nin eğitimini üstlendiği Karimian, merkezi İngiltere’de olan ve bünyesinde 40’tan fazla TV kanalı olan ve uydu üzerinden İran’a yayın yapan GEM TV Grubu’nu kurmuştu. İran Mücahitlerinin yayın grubu sayesinde geliri artan Saeed Karimian’dan maddi yardım aldığı da öğrenildi. Saeed Karimian’ın şirketle ilgili faaliyetlerini araştıran polis ekipleri, iş adamının son zamanlarda birlikte hareket ettiği İran Mücahitleri ile arasının açık olduğu bilgisine ulaştı. İddialara göre İran Mücahitlerinin yardım kampanyaları düzenleyerek Karimian’a kurdurttukları TV kanallarının bilgileri, şirkete sızan kadın bir ajan tarafından ele geçirildi. Yönetici kadrosuna kadar yükselen kadın ajanın, bazı görüntüleri de elde ettiği bildirildi. İşine son verilen kadın ajanın, elde ettiği verileri İran rejimine aktarınca Gem TV’nin bir çok kanalının kapanma noktasına geldiği öğrenildi. Öte yandan polis ekipleri, şirketin içine düştüğü mali sorunlar nedeniyle Türkiye piyasasında bir çok projesinin durduğunu belirledi. 2016 yılında Türkiye’de dizi sektöründe de yatırımlar yapan Gem TV’nin İstanbul ve Antalya’da çekim platoları yaptığı ancak zora düşünce anlaşma yaptığı bazı dizileri yarım bıraktığı ve milyon liralık anlaşmaları feshettiği ortaya çıktı. Şirketin yarım kalan işler nedeniyle para ödemediği de ileri sürüldü.

Haberin Devamı