Gazete Vatan Logo

‘Katil! Efe yakanı bırakmayacak!’

Efe'nin ölümüyle ilgili açılan davaya annenin eylemi damga vurdu

Okul tuvaletinde üzerine lavabo düşünce hayatını kaybeden, ana sınıfı öğrencisi 6 yaşındaki Efe Boz’un ölümüyle ilgili açılan davaya anne Nurdan Boz’un eylemi damga vurdu. Efe’nin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 6 yıla kadar hapsi istenen okul müdürü Mustafa Katırcılar duruşmada karşısında acılı anneyi buldu.

Dumlupınar İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencisi Efe Boz(6), 12 Mayıs 2010’da okul tuvaletinde lavabonun üzerin düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma sonrası savcılık, Boz’un ölümüne neden oldukları gerekçesiyle, öğretmeni Gökçen Gökalp, müdür yardımcısı Pınar Tan Aslan ve okulda güçlendirme ve onarım çalışması yapan 2 şirketin 4 yetkilisi hakkında, ‘’taksirle ölüme neden olmak’’ suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Kartal 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ifade veren müteahhit Aslan Yavuz Haberdar “Anasınıfı ile tuvalet yapımı bize yapılan ihale edilen projede değil. Taşeron firma ile sık sık kavga eden okul müdürü anasınıfı ve tuvalet inşaatını bizzat kendisi yaptırdı. Biz sadece okulun güçlendirmesini yaptık ” dedi.

‘Ölünceye kadar acı çekeceğim’

Davada ilk kez ifade veren Okul Müdürü Mustafa Katırcılar ise “İnşaatı müteahhit firma yaptı. Üstelik diğer okullardan çıkardıkları lavaboları taktılar. Kazadan önce sallanan lavaboların tamirini okulda görevli hademe yaptı. Ben suçsuzum. Bu kaza nedeniyle ölünceye kadar acı çekeceğim ” dedi. Duruşma dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

‘Efe senin yakanı bırakmayacak’

Oğlunun büyük bir fotoğrafıyla duruşmadan çıkan anne Nurdan Boz “Vicdansız, sen müteahhitliğe soyundun Efe ’yi öldürdün. Efe senin yakanı bırakmayacak ” diye Mustafa Katırcılar’ın üzerine yürüdü. Katırcılar ise hiç cevap vermeyerek avukatı ile birlikte uzaklaştı. Anne Boz’un kendisini takip ederek tepkisini sürdürmesi üzerine de başka adliye binasına girerek ortamın sakinleşmesini bekledi.

‘Müdür müteahitliğe soyunmuş’

Anne Nurdan Boz ise duruşma çıkışı yaptığı açıklamada müdür Katırcılar’ın, müteahhitliğe soyunduğunu belirterek “Kimse sorumluluğu kabul etmiyor. Okul müdürü, eğitim dışında her işle uğraşmış. Duruşmada, yapılan tadilatın fotoğraflarını gösterdi ve polisin olay yeri inceleme ekiplerinin diğer lavaboların da sallandığı şeklindeki tespitinin olaydan 1 hafta 10 gün sonra yapıldığını iddia etti. Oysa polis olaydan hemen sonra olay yerinde inceleme yaptı ” dedi.

Haberin Devamı