Gazete Vatan Logo

Kastelli son yolculuğuna uğurlandı

‘Parası olsaydı, burada bir avuç insan olmazdı’

Kadıköy’deki ofisinde intihar eden Banker Kastelli dün son yolculuğuna yakınları ve birkaç işadamı dostunun katıldığı buruk bir cenaze töreniyle uğurlandı. Eski çalışanları, “Paraya para demediği zamanlar olsaydı, onu binlerce kişi uğurlardı” diye sitem etti

Güçlü olduğu 1980’li yıllarda 550 bin müşterisi ve yüzlerce dostu olan işadamı Abidin Cevher Özden, namı diğer Banker Kastelli dün küçük bir grup tarafından son yolculuğuna uğurlandı. 75 yaşında hayatına son veren Özden’in cenaze töreninde iş dünyasından Erdoğan Demirören, Erol Aksoy, Yılmaz Ulusoy ve Faruk Süren ile ailesi ve yakın dostları dışında kimse yoktu...

Düşenin dostu olmaz

Özden’in şatafatlı günlerini yakından bilen eski çalışanları, “Düşenin dostu olmaz derlerdi, doğruymuş. Parası olsaydı, şimdi burada binlerce kişi olurdu” diye sitem etti. Özden’in naaşı namazdan bir saat önce Teşvikiye Camii’ne getirildi. Törene tekerlekli sandalye ve doktor eşliğinde getirilen eşi Mukadder Özden, cami avlusunda oğulları ile birlikte taziyeleri kabul etti. Parkinson hastası olan Mukadder Özden’e, eşi Abidin Cevher Özden’in yaşamını yitirdiği haberi uzman doktor eşliğinde verildi.




Oğlu iddiaları reddetti!

Özden’in, intihar etmeden 5 gün önce, “Oğlum bana ’o... çocuğu, .ne’ diyerek üzerime yürüdü. Beni 4. kattaki evimin penceresinden atacaktı” diyerek hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu oğlu Deha Özden, hayli üzgündü. İddialarla ilgili , “Her ailede tartışma olur. Biz de 10 gün önce tartıştık. Ancak bu türden bir şey yaşanmadı” dedi. Babasının intiharını beklemediklerini belirten Özden, “İntihar için bir nedeni yoktu. Benim babam güçlü bir insandı. Öyle ailesi sebepten de borçtan da intihar edecek biri değildi. Muhakkak bir sebebi vardı ama ben bilmiyorum” dedi.

’Doktor bizi uyarmıştı!’

Üvey oğlu Cemil Bahadır Özden ise, babasının 4-5 yıl önce açık kalp ameliyatı olduğunu da söyleyerek, “Doktorlar bu tür hastalarda intihar gibi eğilimlerin olabileceği konusunda uyarmışlardı. Bu bütün Avrupa’da bilinir; açık kalp ameliyatı geçirenlerin karakterinde değişiklik olur. Bu sebeple intihar etmiş olabilir” dedi. Özden ayrıca babasının herhangi bir borcunun olmadığını ileri sürdü.


Oğlunun yanına gömüldü

Özden’in cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na götürüldü. 1982’de aşırı dozda eroin aldığı için hayatını kaybeden üvey oğlu Hakan Bahadır’ın yanına gömüldü. Definle en çok ilgilenen sağken tek samimi olduğu oğlu Bozkurt Özden’di. Cenazeye katılan diğer oğulları Deha Özden ile Cemil Bahadır ise cenazeyi uzaktan seyretti.









Haberin Devamı