Gazete Vatan Logo

‘Kartal Açık Resort’ dönemi bitti!

Faruk Kalkavan Maltepe Açık Cezaevi’ne sevk edildi

‘Kartal Açık Resort’ dönemi bitti!

Çarptığı modacı Sinem Yalçın’ın ölümüne neden olan Faruk Kalkavan girip-çıktığı Kartal Açık Cezaevi’nden daha güvenlikli Maltepe Açık Cezaevi’ne sevk edildi.

Faruk Kalkavan, 2008 moda tasarımcısı Sinem Yalçın’a çarparak, genç kadının ölümüne neden oldu. 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Kalkavan, kayıplara karıştı. Belarus’ta yakalanan Kalkavan, cezasını çekmek için 9 Ağustos’ta Ümraniye Cezaevi’ne konuldu. Kalkavan, 9 Kasım’da yürürlüğe giren 3. Yargı paketi kapsamında Maltepe Açık Cezaevine nakledildi. İnfaz yasasına göre açık cezaevinde 3 yıl 2 ay daha kalması gereken Faruk Kalkavan, buradaki cezasının da 12 ayını tamamladı. Ancak Temmuz ayında cezaevinde rüşvet verdiği iddiasıyla Faruk Kalkavan hakkında da soruşturma başlatıldı.


Savcı tarafından 25 Eylül’de ifadesi alınan Faruk Kalkavan, eğitimine devam etmek için her gün cezaevinden çıktığını söyledi. Kalkavan bir süre sonra cezaevindeki memurların geliş-gidiş saatleri konusunda kendisine sorun çıkardığını anlattı. Bunun üzerine Ahmet D. ‘ye başvurduğunu belirten Kalkavan, şöyle devam etti: “Ahmet D. idaredeki yöneticilere para verildiği takdirde bu tür zorlukların yaşanmayacağını söylediği için ben de görevlilere para vermek zorunda kaldım. Ben aslında bu olayda mağdurum” dedi. Bu soruşturma sonunda ise Savcı Ekrem Beyaztaş takipsizlik kararı verdi. Karar sonrası ise Faruk Kalkavan, rahat hareket etmemesi için Kartal Açık Cezaevi’nden daha güvenlikli olan Maltepe Açık Cezaevi’ne sevk edildi.

Kartal H Tipi Açık Cezaevi’nde kaldığı dönem Kalkavan, gündüzleri kaza sonrası yarım bıraktığı Koç Üniversitesi’ne giderek Endüstri Mühendisliği Bölümünde eğitimine devam etti. Kısa bir süre önce de staja başladı. Kalkavan, işe ve üniversiteye şoförü olan Mercedes marka lüks aracıyla gidiyor. Akşam olunca da bu araçla açık cezaevine geri dönüyordu. Açık cezaevinde rahatlıkla telefon da kullanan Kalkavan, yılda 4 kez cezaevinden izinli olarak dışarı çıkabiliyor. Her bir iznin süresi 4 gün ile 7 gün arasında değişiyor.

Haberin Devamı