Gazete Vatan Logo

Kaptan pilotun kurnazlığı

‘Soçi’ye gidiyoruz’ anonsu yaptı, İstanbul’a indi

Uçağın kaptan pilotu İlyas Karagülle’nin olay sırasında izlediği prosedürün tüm kurallara uyduğu belirtildi. Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) İkinci Başkanı da olan Karagülle, Kabin Amiri Didar Tunç’tan uçağın Soçi’ye kaçırılmak istendiğini duyar duymaz kilitli olan kokpit kapısını kontrol etti. Ardından da özel kodu sisteme girereksinyal verdi. Sonrasında ise korsanın uçağı Soçi’ye çevirme isteğini soğukkanlı bir şekilde kabul eden kaptan pilot yolculara “Teknik bir arıza nedeniyle uçağımız Soçi’ye inecektir” diye bir anons yaptı. Bu anonsu duyan Ukraynalı korsan isteğinin kabul edildiğini sanarak rahatladı.

Soçi’ye indiğini sandı

Bu sırada Türk Hava Sahası’na giren Kaptan Pilot, uçuş kulesine İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapacağını söyledi ve terminalin karartılmasını istedi. Uçak tekerlek koyduktan sonra pencereden bakan hava korsanı Kozlov nereye geldiğini anlayamadı ve gerçekten Soçi’ye indiklerini zannetti.

Yolcular fotoğrafını çekti

Korsan Kozlov, kokpite girmek istediğini kabin amirine bildirse de bu isteği yerine getirilmedi. Yolcuların cep telefonlarıyla fotoğrafını çekmesinden de rahatsız olan Artem Kozlov kabin ekibi tarafından sakinleştirildi ve koltuğuna oturdu.

PİLOTTAN KULEYE: ‘Korsan F2’de hemen inelim’

Kaptan Pilot İlyas Karagülle kuleyle yaptığı konuşmada korsanın oturduğu koltuğun harf ve numarasını verip en kısa zamanda alçalmak istediğini söyledi. İşte Kaptan Pilot İlyas Karagülle ile kule görevlisi arasındaki konuşma metni:

Kule: “Gecikme mi talep ediyorsunuz? “

Kaptan Karagülle: “En kısa zamanda alçalmak istiyoruz. Direkt.”

Kule: “Anlaşıldı efendim.”

Kaptan Karagülle: “İki fokstrot’ta (2F) oturuyor.”!

Kule: “İki Fokstrot mu?”

Kaptan Karagülle: “Efendim iki fokstrot’ta oturuyor. Operasyona bilgi verildi. Size de bilgi veriyoruz.”

Haberin Devamı