Gazete Vatan Logo

‘Kapatma devri kapandı’

‘CHP kapatılacak’ iddiasına AK Parti yanıt verdi

Twitter’da ortaya atılan ‘CHP kapatılacak’ iddiasının Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından doğrulanması üzerine hükümet kanadından açıklamalar geldi: “Parti kapatma devri kapandı...”

Twitter’da ‘fuatavni’ isimli hesabın gündeme getirdiği ‘CHP ve MHP kapatılacak’ iddiası siyaseti hareketlendirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün CNNTürk’te katıldığı programda “İddia doğru. Bir kitabın basıldığını, yakın bir süreç içinde bu kitabın piyasaya sürüleceğini biliyoruz. Hesabını yargıda soracağız” dedi.

‘Bilgiler bize geldi’

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de dün Hürriyet’te yer alan açıklamasında Kılıçdaroğlu’nun sözünü ettiği kitabın daha önce CHP ve İş Bankası aleyhine televizyonlara açıklama yapan, mahkemeye dava açan Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin çocukları tarafından yazıldığını söyledi. Tekin, “Bizi asıl üzen, devlet kurumlarının da bu işe bulaştığına ilişkin bilgilerdir. Asıl üzücü olan budur” diye konuştu. Atatürk’ün manevi torunu Ahmet Kemal Doğançay, CHP ve İş Bankası’na dava açmıştı. Doğançay, Adatepe’nin Atatürk’ün mirasından gerekli payı alamadığını iddia ederek CHP ve İş Bankası’ndan 1 milyar dolar talep etmişti.

Haberin Devamı

‘Bize haksızlık’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP ve MHP’nin kapatılacağı yönündeki iddialara ilişkin, şunları söyledi: “Biz siyasi partilerin kapatılmasına kökten karşı olan bir partiyiz. Bu konuyu zorlaştıran değişiklikleri yaptık. AK Parti’ye ‘muhalefet partilerini kapatmaya çalışıyorsunuz’ demek haksızlık. Gerek CHP gerek MHP yöneticileri, AK Parti’ye teşekkür etmesi lazım, ‘Siz siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştırdınız’ diye.”

Anasından doğmadı...
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, önceki gün TBMM’de konuya ilişkin “MHP’yi kapatacak daha anasının karnından doğmadı. Adım atacak kişilere Türkiye dar olur” dedi.
‘O dönem geride kaldı’
Bu iddia ve açıklamalara hükümet kanadından dün yanıt geldi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek yeni seçilen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’i ziyaretinden sonra gazetecilerin bu konudaki sorularını yanıtladı: “Parti kapatma dönemi artık geride kaldı. Bunlar çok eski dönemin kalıntılarıdır. Partilerin kapatılması hiçbir zaman demokrasiyle bağdaşır husular değildir. Böyle bir çalışma var mı yok mu bilmiyorum, bir iddia üzerine bunu yapamam ama parti kapatmaları doğru bulmam.”
‘Görev başsavcılıkta’
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, CHP’ye kapatma davası açılacağına ilişkin iddialar hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, “Ne kadar doğru bilmiyorum ama o görev başsavcılıkta” diye konuştu.

Haberin Devamı