Gazete Vatan Logo

Kamer Genç'e veda

Eski CHP milletvekili Kamer Genç için İstanbul Kartal Cemevi'nde cenaze töreni düzenledi. Törene, CHP Lideri Kılıçdaroğlu da katıldı. Genç, Pazartesi günü vasiyeti üzerine Tunceli'de toprağa verilecek.

Kamer Genç'e veda

22 Ocak Cuma günü 76 yaşında hayatını kaybeden Kamer Genç için ilk tören bugün saat 14.00'te Kartal Cemevi’nde düzenlenndi. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Aile defin işleminin gecikmesini istemediği için Meclis'te tören yapılmasını istemedi.

Genç, pazartesi günü vasiyet ettiği gibi Tunceli'de toprağa verilecek.

Kamer Genç, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu; teşhisin ardından bir süre ABD'ye gitmiş, Türkiye'ye döndükten sonra durumu yeniden ağırlaşınca Temmuz ayında tekrar hastaneye kaldırılmıştı.



Kamer Genç'in cenaze teröreninden;

“BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZIN SESİ OLDU”
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin başı sağolsun. Parlamentoda ayrımsız bütün yurttaşlarımızın sesi oldu kendisi, ezilenlerin sesi oldu. Aramızdan bugün ayrılıyor. Ben anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Hiçbir zaman eğilmedi” diye konuştu.
Namık Kemal Zeybek ise, “Meclisimizin gülüydü. En çalışkan milletvekiliydi. Her fırsatta söz alır mutlaka Tunceli’nin dertlerini ve Türkiye’nin dertlerini duyururdu” ifadeleriyle Kamer Genç'i anlattı.
CHP Milletvekili Gürsel Tekin de Kamer Genç ile ilgili olarak, "Kamer ağabey ile ilgili neler anlatılır bilmiyorum ama gerçekten Türk siyasetinin en önemli simalarından bir tanesiydi” dedi.

Haberin Devamı