Gazete Vatan Logo

Kalkavan itiraf etti

Cipiyle karşıya geçen büfeciye çarparak öldüren Arif Kalkavan, savcılıkta suçunu itiraf etti

2008 yılında yol kenarında bekleyen Sinem Yalçın’ın ölümüne neden olan Faruk Kalkavan’ın ardından, “Arif Kalkavan Oğulları Denizcilik Grubu” sahibi Cafer Kalkavan’ın oğlu Arif Kalkavan da Bağlarbaşı’nda cipiyle çarptığı Özgür Korkmaz’ın (25) ölümüne neden oldu.

Arife gecesi meydana gelen olayın ardından tutuklanan Arif Kalkavan, savcılıkta aracının hızlı olduğunu kabul etti. Kalkavan şöyle ifade verdi: Orta şeritten gidiyordum. Yoldan geçen vatandaşa çarpmamak için en sağ tarafa doğru yanaştım. Önce durakladım. Araçta kuzenim ve kardeşim vardı. 100 metre daha ileri gidip orada arabayı durdurup geri geldim. Olay yeri kalabalıktı, ben bu olayı yaptığımı söyleyemedim. Hızım normal giden araçlardan biraz üstteydi. 80-90 civarında olduğunu zannediyorum. Işığa baktığımda sarı ışık yanıp sönüyordu. Ben yaya geçidi yoktu diye biliyorum. 2 sene önce alkollü araç kullanmam nedeniyle ikinci kere ehliyetime el konmuştu. Bu şekilde zaman zaman araç kullandığım oluyordu. Üzücü bir olaydır, herhangi bir talebim yoktur.”

Kazada abisini kaybeden Özkan Korkmaz ise “Abim dünya iyisi bir kişiydi. Hayalleri vardı. Yakın bir zamanda evlenecekti. Ama kendini bilmez bir kişi gelip onu öldürdü. Öldürdü çünkü onu yaralı halde orada terk edip kaçtı. Kaza olabilir ama sen çarpıp neden kaçıyorsun neden yardım etmiyorsun. O kişiler kaçmayıp araçlarından inip yardım etselerdi belki de abim yaşıyor olacaktı. Suçlular gereken cezayı alana kadar davamızın peşinde olacağız” diye isyan etti.

Haberin Devamı