Gazete Vatan Logo

‘Kalkavan hakime 1.5 milyon dolar verdi’

1,5 milyon dolar rüşvet vererek tahliye olduğunu iddia etti

Sinem Yalçın’a çarpıp öldüren Faruk Kalkavan hakkında Yalçın ailesine cezaevinden mektup yazan mahkum, Kalkavan’ın 1,5 milyon dolar rüşvet vererek tahliye olduğunu iddia etti. Aile suç duyurusunda bulundu.

Altunizade’de, 4 yıl önce emniyet şeridinde duran moda tasarımcısı Sinem Yalçın’a aracıyla çarparak ölümüne neden olan ünlü armatör Bülent Kalkavan’ın oğlu Faruk Kalkavan, mahkemenin verdiği 5 yıl 4 aylık cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından Amerika’ya kaçmıştı. Kalkavan’ın yakalanması için ‘Kırmızı Bülten’ çıkarılırken, Kalkavan’ın Belerus’un Minsk şehrinde olduğu öne sürüldü.

‘Çağırın, şahitlik de yaparız’

Kızlarının ölümünün ardından 4 yıldır zor günler geçiren aile, geçtiğimiz günlerde aldığı bir mektupla büyük bir şok yaşadı. Çankırı E- Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan bir mahkumun gönderdiği mektupta, skandal bir iddiaya yer verildi. Nitelikli yağma suçundan 13 yıl 6 ay ceza alan mahkum Özhan Özkan, Yalçın ailsine yazdığı mektupta Kalkavan’ın büyük bir rüşvet karşılığı serbest bırakıldığını öne sürdü. Kalkavan’ı kaçma şüphesi bulunmadığından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakan Üsküdar 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’nın Faruk Kalkavan’ın avukatından 1,5 milyon dolar aldığını öne süren mahkum, gerektiği takdirde konuyla ilgili tanıklık yapabileceğini belirtti.

Koğuştakilere anlatmış

Mahkum Özhan Özkan mektubunda olayı şu şekilde anlattı:

“Faruk Kalkavan tutuklu kaldığı süre içerisinde Ümraniye Cezaevi’nde kaldı. Bu olayı da o cezaevi’nde kalan 4 kişiye anlattı. Bu 4 kişiden biri de şu anda benimle birlikte Çankırı’da cezaevinde kalıyor. Bu insanlar da şahitlik etmeye hazır. Faruk‘a mahkeme tarafından tutuksuz yargılanma kararı çıkınca, koğuştakiler Faruk’u sıkıştırıp, nasıl tahliye olduğunu kendisine sormuşlar. O da avukatı Ahmet Ateş aracılığıyla hakime 1,5 milyon dolar verdiğini bu sayede serbest kaldığını söylemiş. Beni suçsuz yere bu cezaya mahkum edenler, Kalkavan’ı serbest bırakıp kaçmasına neden oldu. Şahitlik yapacak şahıslarda, kayıtlarda belli o dönemde Kalkavanla aynı koğuşta kalan kişiler. Yalancı şahitliğin bedeli 5 yıldan başlıyor. Yalan söyleyip kendimizi neden yakalım. Kalkavan’ın avukatının hakime parayı nasıl, nerede ve ne şekilde verdiğini ispat edecegiz. 2008 yılındaki banka kayıtlarına bakıldığında da zaten bu ortaya çıkacaktır. Hakim benim hayatımı mahvettiği gibi sizin hayatınızı da mahvetti. Ben de mahkeme başkanına haksız yere beni tutukladığı için dava açtım. Suçlular cezasız kalmamalı. Siz de olayı yargıya taşıyın”

‘Korkunç iddia araştırılsın’

MEKTUPTA yazan iddiaların araştırılmasını isteyen baba Sinan Yalçın, Üsküdar savcılığına giderek, konunu araştırılması için suç duyurusunda bulundu. Bu iddianın araştırılmasını isteyen baba Yalçın, “Olay titizlikle araştırılmalı. İddialar korkunç. İddialar gerçek ise Faruk Kalkavan’a verilen 5 yıl 4 aylık cezanın iptal edilip mahkemenin yeniden görülmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki dava sürecinde de hakim Kalkavan’a sadece 2 yıl ceza vermiş, savcının itirazları sonucu 5 yıl 4 ay cezada karar alınmıştır” diye konuştu.

Haberin Devamı