Gazete Vatan Logo

'Kaidecileri verdik Apo'yu aldık'

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde ’Kriz ve Türkiye’nin Çıkış Yolu’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferansta ’Abdullah Öcalan, Türkiye’ye nasıl teslim edildi’ sorusunu yanıtlayan Hasan Atilla Uğur, Türkiye’nin ABD ile ikili bir anlaşma yaptığını söyledi. Uğur şunları anlattı:

"O dönem, ABD de terör saldırıları dolayısıyla sıkıntı yaşıyordu. El Kaide diye bir örgüt var. El Kaide’nin başında da Usame bin Ladin var. El Kaide, ABD’nin Kuzey Afrika’daki büyükelçiliklerine saldırılar yaptı. ABD panik halinde. Bunu yapanlar da daha önce kendi besledikleri El Kaide. Türkiye’de barınan iki El Kaide mensubunun adını ABD’den öğrenen bizimkiler, yakaladıkları bu 2 El Kaide mensubunu ABD’lilere teslim etti. Bunun karşılığında ABD zaten Abdullah Öcalan’ı adım adım takip ediyordu. Öcalan’ı paketledi ve bizim ekibimize teslim etti. Büyük bir lider gibi gösterilen katil başı, o gün bize biat etti. Biz de emrettik, kendi örgütünü bitirdi."

Haberin Devamı

Uğur , ayrıca CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Eskişehir Bağımsız Milletvekili Süheyl Batum’un da aralarında bulunduğu siyasilerle görüşmeler yaptıklarını aktardı.