Gazete Vatan Logo

‘Kafes’teki imzalar tıpkı basım çıktı

‘Kafes’teki imzalar tıpkı basım çıktı

Kafes Eylem Planı’nda yer alan ve Poyrazköy davası sanığı emekli Binbaşı Levent Bektaş’a ait olduğu iddia edilen imzaların tıpkı basım olduğu, yani bire bir fotoğraflanarak belgeye konduğu ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ’Poyrazköy Kumpas Soruşturması’ kapsamında savcılık, Kafes Eylem Planı’nda yer alan ve emekli Binbaşı Levent Bektaş’a ait olduğu belirtilen imzanın gerçek olup olmadığının tespitini istemişti. Soruşturmaya konu belgeler üzerinde yapılacak inceleme neticesinde bilirkişiden emekli Binbaşı Bektaş’ın imzası ve belgeler üzerindeki imzaların karşılaştırılarak “tıpkı basım” olup olmadıklarının saptanmasını talep etti.
Avukatı beraatını istedi
3 Nolu DVD içinde kayıtlı “Kafes Eylem Planı” nın ekleri olan “EK-A GÖREV BÖLÜMÜ” ve “EK-B PSİKOLOJİK HAREKAT KAMPANYA KONTROL FORMU” isimli dokümanların altında yer alan ve emekli Binbaşı Levent Bektaş’a ait olduğu iddia edilen imzalar üzerinde inceleme yapan Bilirkişi Prof. Dr. Salih Cengiz raporunda, imzaların ’tıpkı basım’ olduğunu belirtti. Bilirkişi Cengiz bu raporunu soruşturma dosyasına sundu. Öte yandan bu rapor emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz tarafından Poyrazköy Davası’nın görüldüğü Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne de sunularak Bektaş’ın beraatı talep edildi.

Haberin Devamı

‘Aynı imza iki kez atılamaz’
Başta Ermeniler olmak üzere Hristiyanlara yönelik bir dizi eylemi içeren Kafes Eylem Planını hazırladığı iddia edilen emekli Binbaşı Levent Bektaş, 25 Nisan 2009’da tutuklandı. 27 Ocak 2014 tarihinde de tahliye edildi. Savcılığın yaptırdığı son inceleme ile imzanın makineden çıktığı tespit edildi. Bu gelişmeyi VATAN’a değerlendiren Bektaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz, “Bir kişinin aynı imzayı iki kez atması mümkün değildir. Oysaki Kafes Eylem Planı altındaki imzaların aynı olduğu yönünde bilimsel bir tespit bulunmaktadır. Bu tespit karşısında imzaların sahte olduğu açıktır” dedi.
Genelkurmay: Takipçiyiz
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, askeri personelin devam eden yargılama sürecine ilişkin değerlendirmede bulunuldu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin görevlerini yerine getirirken Anayasa’da belirtilen hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve demokratik toplum olmanın gerekleri prensiplerine bağlılığı esas aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bazı emekli ve muvazzaf personeli ile ilgili olarak yürütülen soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde, her zaman olduğu gibi bugün de hukuka ve yargı bağımsızlığına saygı çerçevesinde hareket edilmesine büyük bir hassasiyet gösterilmektedir. Yargıda devam etmekte olan soruşturma ve kovuşturmaların takibine devam edilmekte olup, yasalar çerçevesinde personelimizin kişilik haklarının korunması yönündeki gayretlerimiz sürdürülmektedir.”

Haberin Devamı