Gazete Vatan Logo

Kadınlara sandık çağrısı

Kadınlara sandık çağrısı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Uşak’ta kadınlara şöyle seslendi: “Hava güzelse erkekler sandığa gitmez. Eşinizi alıp gidin ve oylarınızı kullanın. Bir oy altın değerinde”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak gezisinde ilk olarak CHP’li Kızılcasöğüt Belde Belediyesi’ni ziyaret etti, halkla kahvede çay içip sohbet etti. Kahve önünde halka seslenen Kılıçdaroğlu, AK Parti ile yaptıkları koalisyon görüşmelerini anlatarak, şunları söyledi:
‘Gerekli dersi verin’
“10 gün görüştük 10 günün sonunda dediler ki, ‘koalisyona ihtiyacımız yok, üç aylık seçim hükümeti kuralım.’ Biz de seçim hükümetini kabul etmedik. Çünkü vatandaş yeni oy kullandı. Dediler ki ‘bir daha seçime gidelim.’ Çünkü sarayda oturan zat ’illa da seçim illa da 400 milletvekili vermezseniz seçime gideriz’ dedi. Şimdi sandığa gideceksiniz, oy kullanacaksınız. Sizden tek isteğim var. Türkiye’yi tekrar seçime götüren bu iktidara gerekli dersi verin.”
‘Kadın daha duyarlıdır’
“Annelere de bir şey söylemek istiyorum. Bir arkadaşımız dedi ki, ‘erkeklere biraz kızıyorsunuz, hanımlara diyorsunuz ki, sandığa giderken, hava güzelse erkekler sandığa gitmez, eşlerinizi de yanınıza alıp gidin. Bunu söylemeyin dediler’ Ama ben yine de söyleyeceğim. Kadınlar daha duyarlıdır, sezgileri daha güçlüdür. Karı koca, çocuklarınızla oyunuzu kullanın. Demokrasiye katkı verin. Efendim ‘bir oy gitmesek ne olur?’ Bir oy altın değerindedir.”
‘O konuşunca televizyonu kapatıyorlar’
Kılıçdaroğlu, Abbas Güçlü’nün hazırlayıp sunduğu Genç Bakış programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenerek, “Cumhurbaşkanları az ve öz konuşur. Şimdi o konuştuğunda millet televizyonları kapatıyor. Cumhurbaşkanının o noktaya gelmemesi lazım” dedi. Kılıçdaroğlu, “Abdullah Gül Cumhurbaşkanı iken bir sorunumuz yoktu. Bazen o davet etti. Bazen biz gittik görüştük. Keşke sayın Abdullah Gül bizim AKP hükümetine sorunların çözümü noktasında verdiğimiz desteği çıkıp kamuoyuna anlatsa” diye konuştu.
Digiturk’e tepki
Digiturk’ün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ilettiği yazı sonrası 7 TV kanalını yayın ağından çıkarmasına tepki gösteren CHP lideri, “Seçime 3 hafta kala, 7 kanala sansür uygulanması demokrasimiz açısından kara bir lekedir. CHP iktidarında medya üzerindeki baskılar bitecek” dedi. RTÜK’ün CHP’li üyesi İsmet Demirdöğen ise, bu kanalların anayasal düzene karşı suç işlediğine dair ortada herhangi bir mahkeme kararı bulunmadığına işaret etti.

Haberin Devamı