Gazete Vatan Logo

Kadın hakime çarşaf cezası!

Türban tartışmasının cezası ağır oldu

Yargıtay mahkemede çarşaflı bir kadınla türban yüzünden tartışan hakime 7.8 bin TL ceza verdi.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, duruşma salonunda çarşafını çıkarmayan kadınla tartışan Fatih 1. İcra Ceza Mahkemesi Hakimi Ayla Kaya’ya “alenen hakaret” suçundan 7 bin 800 TL ceza verdi. Ancak Daire, hakim Ayla Kaya’nın geçmişi ve kişilik özelliklerine bakarak hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Kaya, 5 yıl içinde yeni bir suç işlediği takdirde bu cezayı ödemek zorunda olacak.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi’ndeki duruşmaya, Hakim Kaya katılmadı, şikayetçi Naciye Sönmez ise hazır bulundu. Sönmez, uzlaşma istemediğini söylerken, “Her şey ortada. Olayın üzerinden 4 yıl geçti zaten. Gereğinin yapılmasını, sanığa hak ettiği cezanın verilmesini istiyorum” dedi.

‘Dinin gereği’

Bunun üzerine mahkeme kararını oluşturdu: “Sanık Ayla Kaya’nın ikazı ile tüm yüzünü görünecek şekilde açan Sönmez’e ‘başını aç’ diyerek ısrar etmiştir. Şikayetçi ise ‘bonem var, dinim gereği açamam’ karşılığını vermiştir. Sanık bu tavrıyla dinin emir ve yasaklarına uygun davranan sanığa karşı hakaret suçunu işlemiştir. Ceza Kanunu 125/3-b maddesi uyarınca sanığın kişiliği ve suçun işleniş şekli gözetilerek sanığa 356 gün adli para cezası verilmiştir.”

Hakim Ayla Kaya, 5 yıl süreyle kasten bir suç işlemediği takdirde dava düşecek.

Haberin Devamı