Gazete Vatan Logo

‘Kaçacak delik arıyorlar’

15 Temmuz gecesi, darbecilerin üslerinden Mürted’e yürüyen Kazan halkına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnlerine gireceğiz dedik, işte inlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar” dedi.

‘Kaçacak delik arıyorlar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Kazan ilçesinde belediye önünde vatandaşlara hitap etti ve şehit ailelerine ziyarette bulundu. Erdoğan belediye önünde yaklaşık 10 bin kişiye hitaben yaptığı konuşmasına şunları söyledi:

‘Onurlu direniş’

“Mürted Üssü’nü sizler burada gerektiği şekilde hesaba çektiniz. Ve değerli kardeşlerim inanıyorum ki sizlerin o onurlu direnişiniz, sizlerin o şahadete yürüyüşünüz, o demokrasiye sahip çıkışınız bu dünyada bir örnek teşkil etmiştir. Ve ben milletimle iftirah ediyorum, gurur duyuyorum. Sizler dünyaya millet olmanın dersini verdiniz, Birileri anlamasa da. Birileri Fethullahçı terör örgütünün vagonlarına da sahip çıksa da, sizler onlara gereken dersi verdiniz. ‘İnlerine gireceğiz’ dedik, işte inlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu dünyada biz, ebedi alemde de rabbim onlara bunun hesabını soracaktır.”

‘40 yıl aldattılar’

“241 şehidin, 2 bin 194 gazinin hesabı sorulacak. Sadece bunlar mı. 40 yılı aşkın bir süredir bu milleti nasıl aldattıklarının hesabı sorulacaktır. Dikkat edin, hep bizimle içeride ve dışarıda uğraştlar. Yeri geldi, başında olduğumuz partiyi kapatmaya çalıştılar. Yeri geldi bize gezi eylemleri yapmaya kalktılar. Yeri geldi 17-25 Aralık yargı ve polis darbesini yapmaya çalıştılar. Ama bir şeyi hesap edemediler. Bu asil millet ayağa kalkar ne olur bunun hesabını yapmadılar. Bunlar zannettiler ki F-16’larla durdurulur. Cumhurbaşkanlığı Külleiyesi’nin etrafında 29 şehidimiz var, 36 gazimiz var. Bunların hepsi Cumhurbaşkanlığının etrafını kuşattılar, ama onlar bunu da hesap etmediler.”

Haberin Devamı

‘Benim oyunum diyorlar’

“Milyonlar Menderes’e oy verirken, maalesef idam edildiği zaman meydanlara dökülmedi. Zannettiler ki bu Türkiye aynı Türkiye. Artık aynı Türkiye değil. Hiç endişeniz olmasın. Biz dikleşmeyeceğiz, dik duracağız. Asla bu meydanları bunlara bırakmayacağız. Dünyada bazı ülkeler hala bunun benim bir oyunum olduğunu göstermeye çalışıyor. Ya nasıl oluyor da ölüm için bir oyun tezgahlıyorsunuz, kendiniz ölüme gidiyorsunuz. Nasıl oluyor bu iş. Arkamızdan helikopterler, uçaklar geliyor, nasıl oluyor bu iş. İşte bunlar bizi tanıyamadılar, tanıyamayacaklar. ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda bunlar dünyanın ne olduğunu çok daha iyi görecekler. 15 Temmuz bize çok şeyler öğretti.”

Haberin Devamı

Erdoğan şehit Ömer Halisdemir’in evinde!

CUMHURBAŞKANI Erdoğan eşi Emine Hanım’la birlikte, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Erdoğan, şehidin Etimesgut’taki evine gelişi sırasında, vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Yaklaşık 1,5 saat süren basına kapalı ziyaretin ardından Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.