Gazete Vatan Logo

Kabine toplantısı ne zaman, 6 Haziran 2022 bugün mü? Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı saat kaçta?

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe'de toplanacak. Beştepe'de gerçekleştirilecek kabine toplantısında 3 konunun ele alınması bekleniyor. Peki, Kabine toplantısı 6 Haziran 2022 bugün mü?

Kabine toplantısı ne zaman, 6 Haziran 2022 bugün mü? Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı saat kaçta?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 2 haftalık aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geliyor. Toplantının ağırlıklı gündem maddesini ekonomi oluştururken, Suriye'ye yapılmasını planlanan operasyon, kira fiyatları da zirvede ele alınacak. Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta?

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na saat 14.00 gibi başkanlık edecek.

Toplantıda fahiş kira artışları konusunun masaya yatırılması bekleniyor. Hükümet, fahiş kira artışlarını Hollanda benzeri bir modelle frenlemeyi hedeflerken, "sabit oran" formülü üzerinde duruluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yapılan çalışmaların sonucunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak.

Kabinede ele alınacak konulardan biri de Suriye'ye yapılmasını planlanan operasyonlar oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olası saldırılara karşı görev yaptığı Suriye'nin Azez, Afrin, Cerablus ve El Bab kentlerine son yıllarda terör örgütü işgalindeki Tel Rıfat ve Münbiç bölgesinden saldırılar düzenleniyor. Toplantıda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın operasyona ilişkin hazırlıkları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktarması bekleniyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından, konuşma yaparak görüşmede alınan kararları açıklayacak.