Gazete Vatan Logo

İzmir'de ülkücüler DTP binasını taşladı

İzmir'de DTP İzmir İl Başkanlığı'nın önünde toplanan 30 kişilik gruptan birkaçı taş attı. İl Başkanlığı'nın bir camı kırıldı.

Karşıyaka, Göztepe ve Altay, Galatasaray ve Bucaspor takımlarının taraftarı olduğu belirtilen bir grup internet üzerinden örgütlenerek, son günlerdeki olayları kınamak, şehitlere sayygı için Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu. Taraftar grubu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okuyuyup çeşitli sloganlar atarak dağıldı.

Bu arada otobüse topluca binen bir grup Çankaya'da DTP İl Binası'nın bulunduğu durakta inerek protestolarını burada sürdürdü. 30 kişiden oluşan grup slogan atarken içlerinden birkaçı Hürriyet Bulvarı ve 1362 Sokak Köşesi'ndeki Çamyamaç İşhanı'nın 1. katında bulunan DTP İzmir İl Başkanlığı'na taş attı.

İl Başkanlığı'nın bir camı kırılırken polis gruba müdahale etti 7 protestocuyu gözaltına aldı. Bu arada olay sırasında İl Başkanlığı'nın kapalı ve içeride kimsenin olmadığı öğrenildi.

EDİRNE'DE GERGİNLİK

Edirne'de Trakya Üniversitesi Öğrenci Derneği üyesi oldukları belirtilen 30 kişilik grup, 'Güneydoğu'da silahlar sussun' diyerek basın açıklaması yapmak istedi.

Gruba, çevrede toplananlar, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atarak müdahale etti. Polisin araya girmesiyle iki grubun çatışması önlenirken, basın açıklaması yapmak isteyen grubun DTP il binasına girdi.

ÜLKÜCÜLER SOKAKTA

İstanbul, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü önünde toplanan yaklaşık 200 öğrenci Türk bayrağı açarak yürüyüş yaptı.

Yürüyüşün ardından öğrenciler adına bir basın açıklaması yapan Gökhan Gül, "Tokat’ta askerlerimize yönelik gerçekleştirilen saldırıda 7 askerimiz şehadet mertebesine ulaşmıştır. Bu menfur saldırı başta aziz milletimiz olmak üzere Türk milliyetçilerini derinden üzmüştür. Son günlerde iktidarı yönetenlerin basiretsizliği, ehliyetsizliği ve cesaretsizliği neticesinde bölücü terör örgütü yandaşları yüce Türk milletini tahrik etmek ve adeta bir gövde gösterisi yapmaya kalkışarak bizlerin tahammülünü sınamaya çalışmaktadır. Aziz şehitlerimizin kanları, canları pahasına kurduğu devletimizi böldürmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Devletimizin bekası için kan dökülmesi gerekiyorsa kanımızı da dökeriz. Canımızı da veririz. Kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Grup açıklamanın ardında "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Haberin Devamı