Gazete Vatan Logo

‘İzmir için 501 projemiz var’

AK Parti, İzmir’de yine bir bakanı aday gösterdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu iddialı: “Tam 501 projemiz var. Bu projelerle İzmir’i, dünyanın incisi yapacağız”

7 Haziran’daki seçimde AK Parti’nin İzmir adaylarından biri de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu oldu. AK Parti 2011’de de bu kentten Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı aday yapmıştı. Eroğlu, 1. Bölge 1. sıra adayı.

“İzmir’e kavga için değil, gönül kazanmaya geldik” diyen Eroğlu, 7 Haziran’ın İzmir için milat olacağına inanıyor: “Allah’ın izniyle İzmir’de de birinci parti olacağız.”

‘İzmir’i uçuracağız’

Eroğlu, İzmir’e 466 projeyle gelmiş. Binali Yıldırım’ın daha önceki 35 projesiyle birlikte toplamda 501 projeleri olduğunu söyleyen Eroğlu, şöyle konuştu:

“Bunlar yatırım programlarına konuldu. Barajlar, göletler, sulama tesisleri, dere ıslahları gibi projeler. İzmir için büyük düşünüyoruz. İzmir’in kalkınmaya ve gelişmeye ihtiyacı var. İzmir’de deniz turizmini, doğa turizmini şaha kaldıracağız. Ormanları kalkınmada lokomotif olarak kullanacağız. Ormanlardaki delice ağaçları aşılayıp vatandaşlara eşit şekilde kurayla dağıtacağız. Bunun gibi projelerle İzmir’i uçuracağız.”

Haberin Devamı

‘Dünyaya açılan kapı’

“İzmir’le gönül bağım var. Bu bölgenin evladıyım. Askerliğimin 6 aylık kısmını Gaziemir’de yaptım. Şimdi de vatan hizmetine güzel İzmir’le devam ediyorum. Ege’nin bir evladı olarak Ege’nin incisi, Türkiye’nin gurur kaynağı İzmir’den aday olmaktan büyük bir onur ve gurur duydum. Şu ana kadar yapılan dev yatırımların daha da üstüne koyanak İzmir’i geleceğe taşıyacağız. İzmir, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı.

800 bin kişiye su
“Hükümetlerimiz İzmir’e 12 yılda 28 milyar lira yatırım yaptı. Sadece içme suyu için 508 milyon TL yatırım yaptık. 106 km uzunluğunda ve içerisinden otomobil geçebilen isale hattı ile Gördes Barajı’ndan yılda ilk etapta 59 milyon metreküp içmesuyu temin ettik. Proje muhtevasında 19 kilometre uzunluğunda isale hattı, 3 metre çapında 1.900 metre tünel ve Bornova İçmesuyu Haznesini inşa edeceğiz. Hattın tamamlanan ilk kısmı sayesinde 800 bin kişiye ilave su temin ettik. Gelecekte kapasiteyi yılda 107 milyon metreküpe yükselteceğiz ve 1.5 milyon kişinin su ihtiyacını karşılayacağız. İzmir’in 2050 yılına kadar içme suyu problemini de çözeceğiz.”
20 baraj ve gölet
“Küçük Menderes Ovası’na, AK Parti hükümeti gelinceye kadar ne bir baraj ne de bir gölet açıldı. Ödemiş Ovası’nın kuraklıkla imtihanına Beydağ Barajı ile son verdik. Bayındır Barajı’nı tamamladık. Ödemiş Aktaş Barajı hızla tamamlanacaktır. Bayındır Ergenli Barajı inşa ediyoruz. Çaltıkoru ve Yortanlı gibi hasretle beklenen barajları bitirdik. 2003-2014 yılları arasında 20 adet baraj ve göleti tamamladık. 2015-2019 yılları arasında 27 adet baraj ve göleti daha tamamlamayı planlıyoruz. GÖL-SU Projesi ile İzmir’de toplam 36 adet proje bulunmaktadır.”
Ulaşıma 35 dev proje
“AK Parti hükümeti ulaşımda 35 dev projeyi hayata geçirdi. İzmir-İstanbul arası 7 saatten 3.5 saate, İzmir-Ankara Otoyolu ile Ankara 7.5 saatten 4 saate, İzmir-Antalya Otoyolu ile Antalya 4 saat 15 dakikaya inecek. Cumaovası-Tepeköy 2. Hattı’nı tamamladık. Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi’ni tamamlayacağız. Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile Ankara-İzmir arası 824 km’den 624 km’ye; otobüsle 7 saat alan seyahat süresi 3.5 saate inecek. Ulaştırma Bakanlığı tarafından 662 kilometre bölünmüş yol yapıldı.

Haberin Devamı