Gazete Vatan Logo

İstifa eden HDP'li bakanların yerine atamalar yapıldı

Beril Dedeoğlu AB Cüneyd Düzyol Kalkınma Bakanı

İstifa eden HDP'li bakanların yerine atamalar yapıldı

7 Haziran seçimleri sonrası kurulan seçim hükümetinde görev yapan HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca'nın görevlerinden istifa etmelerinin ardından, yerlerine atamalar yapıldı. Başbakanlık'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, AB Bakanlığı'na Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun, Kalkınma Bakanlığı'na ise M. Cüneyd Düzyol'un atandığı açıklandı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada şöyle denildi; ''Anayasa gereği görevde bulunan seçim hükümetinde iki bakanın istifası sonrası Avrupa Birliği Bakanlığı'na Sayın Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Kalkınma Bakanlığı'na Sayın M. Cüneyd Düzyol getirilmişlerdir.''

BERİL DEDEOĞLU KİMDİR?

Profesör babanın profesör kızı!

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Altan Gümüş’ün kızı olan Beril Dedeoğlu 1961 yılında dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi’nde başladı. 1995’ten bu yana Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde görev yapıyor. 1999 yılında doçent, 2005’te profesör oldu. Evli ve iki çocuk annesi olan Dedeoğlu, AB, Türkiye’nin dış politikası ile uluslararası güvenlik konularında çalışmaktadır.

Haberin Devamı

CÜNEYD DÜZYOL KİMDİR?

ODTÜ mezunu ve DPT kökenli

Mustafa Cüneyd Düzyol, 1964 yılında İzmir’de doğdu. 1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, inşaat Mühendisliği’nden mezun oldu. Kısa süre özel sektörde tasarım mühendisliği yaptıktan sonra aynı yıl Devlet Planlama Teşkilatı’nda göreve başladı. 1989 yılında Uzman Yardımcısı oldu. 1992 yılında İngiltere’de University of East Anglia’da Kalkınma Ekonomisi üzerine diploma çalışmasını tamamladıktan sonra 1993 yılında Planlama Uzmanlığına atandı. 1995-1996 döneminde A.B.D.’de ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. 1996’da uzman eğitmen oldu. 1999’da daire başkanı, 2003-2009 arasında genel müdürlük, 2009’da Müsteşar Yardımcısı oldu. 2 Aralık 2014’te Müsteşar olan Düzyol, evli ve iki çocuk babasıdır.

Haberin Devamı