Gazete Vatan Logo

İşte PKK’ya dış desteğin delili!

Muş’ta yapılan bir operasyonda ele geçirilen gece dürbünü ve termal kameralar gibi malzemeler, terör örgütü PKK’nın dış kaynaklardan silah, teçhizat ve mühimmat elde ettiğini kanıtladı

İşte PKK’ya dış desteğin delili!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan bilgilendirmeye göre, 4 Temmuz’da 8’inci Kolordu Komutanlığı sorumluluğunda bulunan Muş’un Şenyayla kırsalında taarruz helikopteri destekli olarak düzenlenen operasyonda bir kadın terörist ölü ele geçirildi. Operasyon sonrası bölgedeki arama tarama faaliyetleri sırasında, ölü ele geçirilen kadın teröristin üzerinde bir adet çöl kamuflajlı termal kamera ile çok sayıda örgütsel doküman bulundu.

Gece eylemi için...

PKK’nın “sözde” cephe birimi yönetimi tarafından 3 Temmuz’da oluşturulan depo listesinde de 23 gece görüş dürbünü ile yedi termal kameranın listelendiği belirlendi. Operasyon sonrası ele geçirilen malzemeler, bölücü terör örgütü PKK’nın dış kaynaklardan silah, teçhizat ve mühimmat elde etmeye devam ettiğini ortaya koydu. Özellikle, ele geçirilenler arasında gece görüş dürbünü ve termal kameraların da bulunması, terör örgütü elemanlarının gece eylem gerçekleştirebilme kabiliyetini artırdığını gözler önüne serdi.

Örgüt sorumlusu ağır yaralandı

Operasyon sırasında bölücü terör örgütü PKK’nın orta saha sorumlusu olan bir teröristin de ağır yaralandığı telsiz konuşmalarından tespit edildi. TSK’dan yapılan açıklamada, “Muş/Şenyayla kırsalında yürütülen taarruz helikopterleriyle destekli operasyon neticesinde, yapılan arazi arama tarama faaliyetlerinde bölücü terör örgütü mensubu bir kadın terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. BTÖ’nün sözde orta saha sorumlusu olan bir teröristin de ağır yaralandığı telsiz görüşmelerinden öğrenilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

Kaçmak için orman yaktılar

AMANOS Dağ’ı eteklerindeki 2 ayrı bölgede çıkan orman yangını 4 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 25 hektar orman alanı zarar gördü. Bu arada yangını 10 Temmuz’da polis memurları Hayrettin Mennan ve Bayram Bozdoğan’ın şehit edildiği saldırının ardından Amanos Dağları’nda yuvalanan PKK’lılara yönelik sürdürülen operasyonda sıkıştırılan teröristlerin kaçmak için çıkarttığı belirlendi.