Gazete Vatan Logo

İşte istifaların perde arkası!

İşte istifaların perde arkası!

Seçim hükümetinde yer alan HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ve İzmir Milletvekili Müslüm Doğan,bugün Bakanlar Kurulu sırasında Başbakan Davutoğlu'na istifalarını sundular.

CNN Türk Ankara muhabiri Hande Fırat HDP'li bakanların "çatışmanın bitmesini istiyoruz görevimizi layıkıyla yerine getiremiyoruz, bu nedenle affımızı istiyoruz" diyerek istifalarını sunduklarını aktardı.

Partilerinin bilgisi ve onayı dahilinde bu kararı alan her iki bakanın "hükümetin uyguladığı savaş koşullarının giderek ağırlaşması" ve "HDP'li iki bakanın karar mekanizmalarına dahil edilmemesi" nedeniyle istifa ettikleri öğrenildi.

MÜSLÜM DOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Kalkınma Bakanlığı’ndan istifa eden HDP’li Müslüm Doğan Radikal'e konuştu. Doğan, kabine toplantısında yaşanan bir tartışmadan ötürü değil, HDP’de aldıkları karar üzerine istifa ettiklerini söyledi.

“HDP’li bakanlara kabine içinde ayrımcılık uygulanması ve hükümetin savaş politikalarını ağırlaştırması nedeniyle istifa ettiğiniz belirtiliyor, doğru mudur?” sorusu üzerine, “Tabi ki, temel neden budur” dedi. Müslüm Doğan ise Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun kendileriyle ilgili sözlerine değindi.

Haberin Devamı

HDP'li bakanlar toplantıdan vedalaşarak ayrıldılar.