Gazete Vatan Logo

İşte dehşet anları

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz’ın, tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu’nu vurduğu an güvenlik kameralarına yansıdı. Genç bir insanı mezara, onu vuranı cezaevine gönderen olay 10 saniye içinde yaşandı ve bitti

İşte dehşet anları

Önceki gün Halkalı Polis Lojmanları önünde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti: İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz’ın (51) aracının önüne bir motosiklet sürücüsü direksiyon kırdı. Bunun üzerine Yılmaz ve motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu (33) arasında kısa süreli bir tartışma çıktı. Yılmaz, tartışmanın uzaması üzerine, eşiyle birlikte yoluna devam ederek evlerinin bulunduğu Halkalı’daki Polis Lojmanları’na gitti. İddiaya göre, Celal Yılmaz ve eşini tartışma sonrası lojmanlara kadar takip eden motosiklet sürücüsü Sülüşoğlu, aracından inen Yılmaz’a tekrar bağırmaya başladı. Bunun üzerine Yılmaz, eşini eve yollayarak Sülüşoğlu ile tartışmaya devam etti. Sülüsoğlu, silahını çekip doğrulttuğu sırada da, Yılmaz ateş ederek Sülüşoğlu’nu vurdu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Sülüşoğlu’nun hayatını kaybettiğini belirledi. Motosiklet sürücüsünün silahının da kuru sıkı olduğu tespit edildi. Adliyeye sevk edilen Yılmaz tutuklandı. Eski Özel Harekatçı olduğu öğrenilen Celal Yılmaz’ın 2 ay önce terfi ederek 1. sınıf Emniyet Müdürü olarak atandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Terörist lafı çok dokundu

Ahmet Sülüşoğlu’nun TIR şoförü olan ağabeyi Mecnun Sülüşoğlu olayı duyar duymaz seferde olduğu Bulgaristan’dan Türkiye’ye döndü. Aile olarak cinayetten 9 saat sonra haberleri olduğunu söyleyen Mecnun Sülüşoğlu, “Artık ne olduysa gururuna yediremeyip önünü kesmiş arabanın. Tartışmaya başlamışlar, polisin silahını görmüş, gidip kuru sıkı bir silah bulmuş. Çok tahrik olduğundan şüpheleniyoruz. Normalde o mizaca sahip bir insan değil” diye konuştu. Olayı görenlerin ifade vermesini isteyen acılı ağabey, “Biz de yaşıyoruz zaman zaman. Anlık bir agresifliktir, ayrılır gidersiniz. Ancak Ahmet’in üstelemesini anlamıyorum. Zannediyorum gururuyla çok oynanmış” diye konuştu. Amca İbrahim Sülüşoğlu ise, yeğeninin hiçbir hırçınlığının olmadığını belirterek, polisin olayla ilgili kendilerine yeterince bilgi vermemesinden yakındı. “Sanki talimat verilmiş ’konuşmayın’ diye, Atatürk dövmesi taşıyan bir insan. Terörist olamaz, mümkün değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Niye yaralamadı?’

Ahmet’in melek gibi bir insan olduğunu söyleyen yengesi Serpil Sülüşoğlu, “Birileri yaptıklarını saklamak istiyor. Terör olarak gösterip kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Madem öyle zannediyorsunuz. Yaralayın. Alın sorgulayın, arkasındaki gücü bulun. Vuran kişi ıskalayacak bir kişi değil ki, direkt hedefe, kalbine ateş etmiş, Ayağından vurabilirdi. Cumhuriyetçi bir çocuktu. Burasında aslan dövmesi vardı. Herkes bıraksa ben bırakmayacağım olayın peşini. Bu kadar kolay mı? O silahlar bizlerin silahı. Bizlerin vergileriyle alınan, bizleri korumak için alınan silahlar. Kimse kendi egosunu tatmin etmek için kimseyi vuramaz” dedi.