Gazete Vatan Logo

İstanbul'un fethi ne zaman? İstanbul'un fethi şenlikleri nerede yapılacak, Atatürk Havalimanı’nda mı İstanbul’un fethi kutlanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy Yassıören'de Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Temel Atma Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Erdoğan, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri'nin bittiği anda dünyada bu işin tek örneği olacağını belirtti. Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’a yakışır bir fetih şenliğini bu yıl Atatürk Havalimanı’nda yapacağız” dedi. Söz konusu gelişmenin ardından “İstanbul'un fethi ne zaman?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, İstanbul'un fethi şenlikleri nerede yapılacak, Atatürk Havalimanı’nda mı İstanbul’un fethi kutlanacak?

İstanbul'un fethi ne zaman? İstanbul'un fethi şenlikleri nerede yapılacak, Atatürk Havalimanı’nda mı İstanbul’un fethi kutlanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy Yassıören'de, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma töreninde yaptığı konuşmasında İstanbul’un Fethine yönelik de açıklama yaptı.

İSTANBUL'UN FETHİ NE ZAMAN?

 6 Nisan 1453 - 29 Mayıs 1453 tarihleri arasında, 53 gün süren yoğun bir kuşatmanın sonucunda Osmanlı Devleti padişahı II. Mehmed komutasındaki Osmanlı ordusunun Bizans İmparatorluğu'nun başkenti olan İstanbul'u ele geçirmesidir. Olayın sonucunda 1058 yıllık Doğu Roma (Bizans) İmparatorluğu yıkılmış ve Osmanlı Devleti, bir imparatorluk hâline gelmiştir. Bu fetih, bazı tarihçiler tarafından Orta Çağ'ı sona erdirip Yeni Çağ'ı başlatan olay olarak kabul edilir.

İSTANBUL'UN FETHİ ŞENLİKLERİ NEREDE YAPILACAK, ATATÜRK HAVALİMANI’NDA MI İSTANBUL’UN FETHİ KUTLANACAK?

Erdoğan, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri projesi ile ilgili olarak, 'Bittiğinde dünyada tek örneği olacak.' dedi. Erdoğan, 29 Mayıs İstanbul'un fethi kutlamalarının bu yıl Atatürk Havalimanı’nda yapılacağını duyurdu.