Gazete Vatan Logo

İstanbul'da 'hayır' yürüyüşü!

TAKSİM’de Eğitim-İş Sendikası’nın düzenlediği, YARSAV, ADD, Türkiye Gençlik Birliği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin de destek verdiği gösteride, “12 Eylül’de de 12 Eylüller'e de hayır” yazılı pankart taşındı.
Cumhuriyet Anıtı’nda bir araya gelen topluluk, saat 11.30’da yürüyüşe geçti. Topluluk zaman zaman ’Grevsiz Sendikaya Hayır’, ’12 Eylül ürünü AKP’ye hayır’, ’Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek’ sloganları attı.

Galatasaray Lisesi önünde Eğitim-İş Sendikası, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Abidin Baysal basın açıklamasını okudu. Açıklamada şöyle denildi:
“Anayasa değişikliği bakımından daha demokratik, darbelerin gölgesinden kurtulmuş bir anayasa özlemi dayanak olarak gösterilmiştir. Nerede ve nasıl hazırlandığı konusunda ciddi şüpheler bulunan değişiklik teklifi sorgulanmaksızın, tüm eleştirilere kulak tıkanarak onaylanmıştır. Sonrasında topluma dayatılarak, kamplaşma ve ayrışmaya yol açmıştır. Yaşanan süreçte seçim barajı nedeniyle TBMM’de temsil edilmeyen büyük bir kesim ile tüm demokratik kitle örgütleri, ilgili kurum ve kuruluşlar dışlanmış, yok sayılmıştır. Bunun yerine iradelerini peşin imzalarla kendilerinin seçilmesini sağlayan liderlerine teslim etmiş, milletvekillerince, nerelerde ve ne şekilde hazırlandığı konusunda ciddi şüpheler bulunmaktadır. Yaşadığımız bu tarihi süreçte sivil toplum kuruluşu olarak bizler, üzerimize düşen toplumu bilgilendirme görevimizi yerine getirmek amacıyla bu tespitlerimizi yüce ulusumuzla paylaşıyoruz. Demokrasi ve hukuk devleti ilkesine ağır darbe vuracağına, ayrışmaya, bölünmeye, hak kayıplarına, eşitsizliğe ve adaletsizliğe yol açacağına inandığımız bu teklife hayır diyoruz.”

BANDO “RECEBİM”İ ÇALDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri de Beşiktaş'ta “Referandum’da Hayır” yürüyüşü düzenledi. Dereboyu Caddesi'nde toplanan CHP üyesi yaklaşık 700 kişi, kortej oluşturarak, ilk olarak bando eşliğinde Ortaköy Sahili'ne kadar yürüdüler. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın da katıldığı yürüyüş sırasında bando “Onuncu Yıl Marşı” ve “Recebim” türküsünü çalarak yürüyüşçülere eşlik etti.

Ortaköy Sahili'nde otobüslere binen “hayırcılar”, Dikilitaş Darphane önünde tekrar kortej oluşturarak bando eşliğindeki yürüyüşlerine devam ettiler. Yürüyüş Beşiktaş Meydanı'ndaki Kartal Heykeli önünde sona erdi.

Haberin Devamı