Gazete Vatan Logo

‘İslamiyet çok önemli’

Almanya’nın yeni cumhurbaşkanı eski rahip Joachim Gauck, ilk demecinde selefi Wulff’un “İslamiyet Almanya’ya ait” sözlerine sahip çıktı, “Bu çizginin sürmesini diliyorum” dedi...

Almanya’nın yeni Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, selefi Christian Wulff gibi Almanya’daki İslamiyet konusuna büyük önem verdiğini ve Wulff’un çizgisinin sürmesini istediğini söyledi.

Meclis’te konuşacak

Eski bir rahip olan Gauck, cumhurbaşkanı olarak ARD televizyonuna verdiği ilk demecinde, Wulff’un, İslamiyet’in Almanya’ya ait olduğu şeklindeki sözleri hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine, bu konunun kendisi için de çok önemli olduğunu belirterek, “Wulff’un çizgisinin sürmesini diliyorum” dedi.Bu konuda Federal Meclis’te görevine başlaması sebebiyle 23 Mart’ta düzenlenecek törende de konuşacağını ifade eden Gauck, “Wulff’un sözlerini kullanmayacağım ama bu konunun benim için de çok önemli olduğundan yola çıkabilirsiniz” diye konuştu.

Duygu ve düşünceler aynı

Cumhurbaşkanı adayı gösterildiği zaman Berlin’deki Türkevi’nde, aşırı sağcıların öldürdüğü Türklerin yakınlarıyla biraraya geldiğini hatırlatan Gauck, kurbanların aileleriyle hemen çok sıcak ilişki kurduğunu, çünkü duygu ve düşüncelerin aynı olduğunu söyledi. Gauck, hangi kökenden olursa olsun Almanya’da yaşayan insanların kendilerini sürekli Alman toplumuna anlatmak zorunda kalmasının da hoşuna gitmediğini sözlerine ekledi. Bu arada Almanya’daki Türk dernekleri Gauck’u kutladı.

Haberin Devamı