Gazete Vatan Logo

‘İşkence’ baskını!

İnsan Hakları Komisyonu, Engin Çeber’in kötü muameleye uğradığı iddia edilen İstinye Karakolu’nu habersiz denetledi

Meclis İnsan Hakları Komisyonu, son günlerde yoğunlaşan işkence iddiaları üzerine harekete geçti. Komisyon üyeleri, ilk olarak, işkencede ölen Engin Çeber ile arkadaşları Cihan Gün, Aysu Baykal ve Özgür Karakaya’nın kötü muameleye maruz kaldıkları ileri sürülen İstinye Karakolu’na “baskın” yaptı. Öğle saatlerinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 saat süren baskına Komisyon Başkanı AKP’li Zafer Üskül ile üyeler CHP’li Çetin Soysal, DSP’li Jale Erbaş, MHP’li Mehmet Ekici ve AKP’li Mehmet Ocaktan katıldı. Komisyona, Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Firik de eşlik etti.

Komisyon üyeleri, yaptıkları “ziyaretin” ardından, karakola 100 metre mesafedeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstinye Sosyal Tesisleri’ne gitti. Burada öğle yemeği yiyen heyet, basın mensuplarını karşılarında görünce şaşırdı.

Basına bilgi verilecek

Başkan Zafer Üskül, “İncelemelerimiz yalnızca İstinye Karakolu ile sınırlı değil. Engin Çeber olayındaki işkence iddialarında adı geçen yerler ile birlikte, rastlantısal olarak belirleyeceğimiz kamu kurumlarına habersiz olarak gideceğiz. İncelemelerimizle ilgili yarın (bugün) bir basın açıklaması yapacağız” dedi. Üskül, “İstinye Karakolu’ndaki ilk izleniminiz neydi?” sorusuna ise, “Vallahi nezarette bir kişi vardı ve o da uyuyordu. Sanırım halinden memnundu” cevabını verdi.

SoruŞturmaya yayIn yasaĞI

Engin Çeber’in ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın selameti açısından “yayın yasağı” getirilmesi için nöbetçi mahkemeye başvurdu. Başvuruyu değerlendiren Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, talebi kabul ederek, Basın Kanunu’nun 3. maddesi uyarınca soruşturmaya “yayın yasağı” konulmasına karar verdi.

Haberin Devamı