Gazete Vatan Logo

IŞİD’in saldırdığı karakolu ziyaret etti

IŞİD’in saldırdığı karakolu ziyaret etti

Başbakan Davutoğlu, IŞİD’in bir askeri şehit ettiği Suriye sınırındaki Dağ Hudut Karakolu’nu ziyaret etti. Davutoğlu’na Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve ondan görevi devralacak olan Orgeneral Akar eşlik etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Türkiye’nin Suriye sınırındaki Kilis’in Elbeyli ilçesindeydi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile bazı bakanların da eşlik ettiği Başbakan Davutoğlu, ilk olarak Elbeyli ilçe merkezinde bir kahvehane önünde durdu. Burada kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocukları seven ve hediyeler veren Başbakan Davutoğlu, daha sonra kahvede çay içti. Sohbet ettiği vatandaşlardan sınır hattında görevli güvenlik güçlerine desteklerini sürdürmeleri isteğinde bulunan Başbakan Davutoğlu, “Bu vatan için gece gündüz çalışan askerlere sahip çıkmaya devam edin” dedi.
Sıkı güvenlik önlemi
Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra, 24 Temmuz’da sınır hattındaki görevi sırasında IŞİD militanları tarafından yapılan saldırıda şehit olan Astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin görev yaptığı Dağ Hudut Karakolu’na gitti. Gazetecilerin alınmadığı karakolda, silah arkadaşlarını kaybeden askerlere taziye dileğinde bulunup moral veren Başbakan Davutoğlu, Orgeneral Özel ve bakanlar, sınır hattındaki son duruma ilişkin de bilgi aldı. Ziyaret sırasında, Özel’den görevi devralcak olan Orgeneral Hulusi Akar da hazır bulundu. Askerlerle öğlen yemeği yiyen Davutoğlu, gözlemevi kulesinde brifing aldı Davutoğlu, yaklaşık 1 saat süren ziyaret sonunda beraberindeki Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar ile bazı komutan ve milletvekilleriyle birlikte askerler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Başbakan ve beraberindekilerin ziyaret ettiği yerler ve geçtiği güzergah üzerinde zırhlı araçlarla polis ve jandarmaların yoğun önlem aldığı görülürken, çatılarda keskin nişancılar görevlendirildi, 2 helikopter sürekli uçuş yaptı.
‘Sınır çok rahatlar’
Davutoğlu’nun “Elbeyliler var mı bizden bir isteğiniz” sorusuna, vatandaşlar sınırda yeniden düzen kurulması yönündeki isteklerini ifade ederek yanıt verdi. Bunun üzerine Davutoğlu, “İnşallah karşı tarafta düzen kurulursa sınır çok rahatlar” ifadesini kullandı.
Şehit ailesini ziyaret etti
Başbakan Davutoğlu, Kilis’te temaslarını tamamladıktan sonra karayoluyla Gaziantep’e geldi ve IŞİD saldırısında şehit olan astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin ailesini ziyaret etti. Şehit yakınlarının Seyrantepe Mahallesi’ndeki bayraklarla donatılan lojmanlarda kalan şehit eşi Seher Nane ve yakınlarına taziyelerini bildirirken, dışarıda ellerinde bayraklarla toplanan vatandaşlar da ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ ve ’Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganları attı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, ziyaretin ardından şehidin evinden ayrılırken, cadde üzerinde bekleyen ve slogan atan kalabalığı görünce aracından indi ve tokalaştığı vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Haberin Devamı