Gazete Vatan Logo

‘IŞİD’den tehlikeli’

Ergenekon davasının temyiz duruşmalarında ifade veren Hikmet Çiçek, suçunun ‘IŞİD’den tehlikeli’ dediği ‘Fethullahçı Gladyo ile mücadele olduğunu’ söyledi.

‘IŞİD’den tehlikeli’

Ergenekon davasının temyiz duruşmasında 5’inci gün, sanık savunmalarıyla devam etti. Aydınlık gazetesi yazarı Hikmet Çiçek, savunmasında, Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınadıktan sonra şöyle konuştu: “Karşımızdaki örgüt, cumartesi günü 97 canımızı alan IŞİD terör örgütünden çok daha tehlikelidir, çok daha vahimdir. Devlet içinde, poliste, yargıda, sivil bürokraside, devlet içinde yuvanlandığı için IŞİD’den daha tehlikelidir. Cumhuriyetimizi yıkmak istediler ama bunun öyle kolay almayacağını anladılar. Şimdi kendileri Silivri’deler. Tertibin bir ucu Atlantik’in ötesine dayanmaktadır. Yaklaşık 20 yıldır Aydınlık’ta yaptığım haberlerdir benim suçum. Ben, Fetullahçı Gladyo’nun devlet içindeki yuvalanmasına karşı yıllardır mücadele eden insanlardan biriyim.”


‘Gaziden terörist olmaz’

Sanık emekli binbaşı Fikret Emek ise sözde örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle 41 yıl 10 ay hapisle cezalandırıldığını belirterek emekli Albay Mustafa Levent Göktaş ile irtibatlı olduğu için cezalandırıldığını savundu. Doğu’da terör örgütüne karşı yaptığı görevlerden birinde ağır yaraladığını ve gazi unvanı aldığını söyleyen Emek, “Vatanı uğruna kanını dökmüş bir gazinin asla terörist olamayacağını anlamamaları mümkün değildir. Bana terörist denilmesini hazmedemiyorum” diye konuştu. Emek, evinde bulunan paslı haldeki iki silah ve patlayıcılarla ilgili, “Teröristlerin kamp bölgelerinden aldığım ve kullanılmayacak haldeki bu silahlar delil yapıldı” diye konuştu.

Haberin Devamı


Hakaret etmedim 'Kral çıplak' dedim

Balyoz davasındaki tutuklamalara tepki göstermek için Oramiral rütbesindeyken istifa eden Nusret Güner, Twitter’dan dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’e ‘hakaret etme’ suçlamasıyla hakkında açılan davadan beraat etti. Herkesin susarken, ‘kral çıplak’ dediğini ifade eden Güner, “Bu mesajlar ile Genelkurmay Başkanı ve Deniz Kuvvetleri Komutanı makamlarına hakaret etmeyi amaçlamadım” diye de ekledi. Güner’in Özel ve Bostanoğlu’a “görevinden dolayı hakaret” suçundan iki kez cezalandırılması isteniyordu.

Haberin Devamı