Gazete Vatan Logo

IŞİD Davası’nda ilginç diyalog...

Hakim: Öyle ülke varsa git! Sanık: Şu anda yok...

IŞİD Davası’nda ilginç diyalog...

Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasına yönelik 96 sanıklı davanın ilk duruşması görüldü. İstanbul Adalet Sarayı’ndaki 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 13.40’ta başlayan duruşmada Halis Bayancuk, Asaad Khelifalkhadr ve Muhammed Halli’nin de aralarında olduğu 9’u tutuklu 35 sanık ve Arapça bilen bir tercüman hazır bulundu.

Bayuncuk savunmasını yaptı

Kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmalarına geçildi. İlk ifadeyi veren tutuklu ‘Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Bayancuk, “Savcı iddianamede inancımızı anlatıyor. Sonra da IŞİD ve El Kaide’nin paralel olduğunu söylüyor” dedi. Bayuncuk demokrasiyi benimsemediği iddialarına da cevap verdi: “Bu benim inancımdır. Çünkü ben Müslümanım. Hakimiyet, otorite sadece Allah’a aittir. Dosdoğru din budur. İnsanlar bilmez. Ama demokrasilerde ‘Hakimiyet ve egemenlik halka aittir’ deniyor. Bir müslüman olarak demokrasiyi asla bu hali ile benimsemem mümkün değildir. Çünkü dinimizde içki haramdır. Ancak Anayasa’ya göre 18 yaşını doldurana serbest. Benim dinime göre zina ve kumar günah. Ancak devlet kumarı, milli şans oyunları kabul ediyor. Benim böyle bir devleti benimsemem mümkün değil.”

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanı: Varsa git...

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek, “Öyle bir ülke var ise git” deyince Bayancuk, “Şu anda yok. Sizin bu tavrınız nedeniyle insanlar Türkiye’den kaçıyor. Sağına soluna bakıyor, Suriye’ye gidiyor. Oraya gidince de örgüt üyesi diye buraya getirip yargılıyorsunuz” cevabını verdi.

‘Bize propaganda yapmayın’

Araya giren üye hakim “Dediğinizi IŞİD de söylüyor. Farkınız ne? Bize propaganda yapmayın” dedi. Bayancuk da “Aramızdaki fark ben inandıklarımı anlatıyorum. IŞİD ise inandıkları için savaşıyor. Propaganda yapmıyorum” dedi. Bayancuk’un ardından diğer sanıkların ifadesine geçildi.