Gazete Vatan Logo

‘İkilik var tezi yanlış’

Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Cerattepe konusunda Beştepe ile fikir ayrılığı olmadığını belirtti

‘İkilik var tezi yanlış’

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Cerattepe konusunda Hükümet ile Beştepe arasında bir görüş ayrılığı yaşandığı iddialarını da yanıtladı. “Hükümetle Beştepe arasında görüş ayrılığı var manasına gelecek algı operasyonları yapılıyor” şeklinde konuşan Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanımız görüşlerini kamuoyuyla paylaşıyor. Kimseye Hükümet ile Beştepe ayrışıyor diye bir düşünceye girmemelidir. İkilik var tezini ortaya atmak yanlış.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’nin kararına saygı duymadığına yönelik açıklamasını değerlendiren Kurtulmuş, şunları söyledi: “Türkiye’de AYM’ye bireysel başvuru hakkını getiren Sayın Erdoğan’ın başbakanlığını yaptığı AK Parti hükümetidir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla ilgili kendi kişisel konumunu ortaya koymuştur. Kaldı ki sayın Cumhurbaşkanımız, bu görüşlerini Anayasa Mahkemesi kararını aldıktan sonra ifade etti.”

‘Teklifimizi sunarız’

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Kurtulmuş, uzlaşma olmaması durumunda kendi tekliflerini Meclis’e sunacaklarını söylerek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bizim görüşlerimiz bellidir, ama bunların hepsi de tartışmaya açıktır. Uzlaşmayla bir noktaya gidilemezse biz kendi görüşlerimizi parlemontaya sunma konusundaki adımlarımızı atarız. Türkiye’de bir anayasa yapma zorunluluğu vardır. Bu anayasa yapım sürecinde şkim kaçarsa, millet kaçanı ‘anayasa kaçkını’ olarak tanımlar. Samimi olarak bütün partilerin katılmasını temenni ediyoruz.”