Gazete Vatan Logo

Hz. Muhammed arap kökenli mi? Peygamber efendimizin soyu nereden geliyor, arap mı?

Hz. Muhammed Arap kökenli mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yaşanan Süper Kupa krizi sonrası vatandaşlar, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in soyunun arap mı, değil mi sorusuna cevap aramaya başladı. Öte yandan Hz. Muhammed'in araplar hakkında söylediği sözler, hadisler de merak konusu oldu.

Hz. Muhammed arap kökenli mi? Peygamber efendimizin soyu nereden geliyor, arap mı?

İslam peygamberi Hz. Muhammed'in Arap kökenli olup olmadığı hakkında araştırmalar hız kazandı. Özellikle son günlerde Türkiye ve Suudi Arabistan arasında yaşanan Süper Kupa kriziyle vatandaşları bu konu hakkında meraklı arayışlara başladı. Peki Hz. Muhammed Arap kökenli mi? Hz. Muhammed'in soyu nereden geliyor?

HZ. MUHAMMED ARAP KÖKENLİ Mİ?

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Araplar'ın, Hz. İbrahim'in oğlu Hz. İsmail'in soyundan gelmektedir. O dönemin en büyük iki Arap topluluğundan Adnanilere mensuptur.

Hz. Muhammed'in Araplar hakkındaki hadisi

İbni Abbas'tan rivayet edilen Hadis-i şerif'te Hz. Muhammed Araplar hakkında şunları söylemiştir:

"Üç hasletten dolayı Arabi seviniz: Çünkü ben Arabım, Kur'ân-ı Kerim Arapça olarak nazil olmuştur, Cennet ehlinin konuştukları dil Arapçadır." Öte yandan Hz. Aişe'nin şu sözü söylediği rivayet edilmektedir:" Cennet ehli Muhammed Aleyhisselâmın diliyle konuşacaklar"

Ancak Hadis-i Şerif'te söylenen "Arabı seviniz" ifadesi mutlak olarak anlaşılmamalıdır. Zira araplar içerisinde gayrimüslimlerin yanısıra dinsizler de vardır. Hadiste yer alan beyandan maksat, Müslüman olan, dinini yaşayan, Resulullah’ın izinde olan Araplardır. Zaten bunlar din kardeşimizdir.

Haberin Devamı