Gazete Vatan Logo

HGS sorgulama ve PTT HGS bakiye yükleme işlemleri!

HGS sorgulamalarını ve HGS bakiye yükleme işlemlerini PTT’den yapabilirsiniz. Online hizmetler üzerinden yapacağınız bu işlemleri nereden yapacağınızı haberimizden ulaşabilirsiniz.

HGS sorgulama ve PTT HGS bakiye yükleme işlemleri!

Karayolları Genel Müdürlüğünün bir uygulamalarından biri olan Hızlı Geçiş Sistemi, köprü ve otoyollardaki trafik sıkışıklığına çözüm bulmak amacı ile ortaya çıkmıştır. Artık gişelerde bulunan kart okuma sistemi ile HGS kartınızı okutarak geçmek sizin trafikte daha hızlı yol almanızı ve daha az vakit kaybı yaşamanızı sağlar. Bu yüzden de vatandaşların trafikte vakit kaybı yaşamamak için en çok kullandığı sistemlerden biridir. Çipli etiket olan Hızlı Geçiş sistemi kartı ile köprülerde ve otoyollarındaki trafik akışını hızlandırmak ve tıkanıklığı sonlandırmak için kurtarıcı bir yol olmuş durumdadır. HGS sisteminin vatandaşlara sağladığı kolaylıklardan bir diğeri ise HGS kartı sahiplerinin HGS kartlarını benzin istasyonları hatta marketlerde bile doldurulabilecek imkânının olmasıdır. Bu kolaylık ile vatandaşlar HGS kart dolumu yapmak içinde herhangi bir kurum kuruluşa gitmeden, hiçbir yerde sıra bekleme sıkıntısı çekmeden kartlarına doldurma işlemi yapabilmeleri mümkün durumdadır. Ayrıca bu kart dolum merkezlerine bir başka olarak merkez PTT şubeleri de eklenebilir. Bu PTT şubelerine giderek de HGS kartınızı doldurma işlemi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Daima gelişen ve hızla ilerleyen internet teknoloji sayesinde bu hizmetten yararlanabilirsiniz. Ayrıca gelişen internet teknoloji sayesinde yalnızca bu hizmetten değil daha aklınıza gelebilecek olan çok çeşitli hizmetlerden de yararlanabilmeniz mümkündür. Her yıl bir başkasının eklendiği internet teknolojisi online hizmetlere daha pek çok kurum ve kuruluş eklenerek artmaktadır. Ayrıca bu kurum ve kuruluşların çeşitliliği de oldukça fazladır. Emniyet Genel Müdürlüğünden tutun Sosyal Güvenlik Kurumuna kadar aklınıza gelen hemen hemen birçok kamu kuruluşlarındaki işlemlerinizi bu yöntem ile halletmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

Vatandaşlar da bu internet sistemine oldukça büyük rağbet göstermişlerdir. Çünkü günümüzde bir ailedeki her bireyin kendi üzerine düşen görev ve sorumlulukları vardır. Bay ve bayan çalışan ebeveynlerde işlemleri halletmek için bunlara çok zaman bulamayabilirler. İşte bu sırada imdatlarına internetin online uygulamaları yetişir.

Bu uygulamalar sayesinde artık hiç vakit kaybı yaşamadan yalnızca tek bir tuşla ya da birkaç dakika içerisinde bu işlemleri halletmeleri mümkün duruma gelmiştir. Bu nedenle de internet üzerindeki işlemlere talep sayısı oldukça fazladır. Hal böyle olunca kurum ve kuruluşların bu sisteme olan ilgileri de artmıştır. Vatandaşların bu denli kullandığı sisteme Karayolları Genel Müdürlüğü de seyirci kalmamış kendini teknolojik alanda geliştirmiş ve de ilerletmiştir.

Bu HGS bakiye sorgulama işleminizi HGS müşteri hizmetleri resmi internet sayfasına üye olarak yapabilirsiniz. HGS resmi internet sayfasına üye olduktan sonra aynı site üzerinden geçiş ihlalinizi de sorgulayabilirsiniz. İhlal sorgulama işlemi için ise aynı şekilde resmi sitede bulunan “Geçiş İhlali Sorgulama” seçeneğine tıklayıp sorgulama işleminizi yalnızca birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca son olarak eklemek gerekirse de geçiş ihlali sorgulama işlemi için siteye üye olmanız şart değildir.

Haberin Devamı