Gazete Vatan Logo

HAYTAP başkanı kimdir? Ahmet Kemal Şenpolat’ın biyografisi…

HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat katıldığı bir TV programı sonrası merak konusu oldu. Peki, HAYTAP başkanı kimdir, hangi okuldan mezun oldu, HAYTAP’ı ne zaman kurdu?

HAYTAP başkanı kimdir? Ahmet Kemal Şenpolat’ın biyografisi…

HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Türkiye’de ilk defa hayvan haklarının bir baro çatısı altında kurulmasını sağladı. Peki, HAYTAP başkanı kimdir? HAYTAP başkanı Ahmet Kemal Şenpolat hakkında merak edilenler…

HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat kimdir?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre ABD ’de hukuk eğitimi aldı. 2005 yılında Bilgi Üniversitesinde Ekonomi Hukuku dalında master yapan Şenpolat 2004’ten itibaren Türkiye’deki hayvan hakları mücadelesinde görev alıyor.

Bu mücadelenin bir yolu olarak da Haytap Hayvan Hakları Federasyonu kurdu. 2006 yılında derneklerden bağımsız olarak Türkiye’de ilk defa hayvan haklarının bir baro çatısı altında kurulmasını sağladı ve İstanbul Barosunda komisyonun ilk kurucu başkanı oldu.

Şenpolar ayrıca Mef Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Hayvan Hukuku Dersleri vermektedir. 

Türkiye’deki hayvan haklarını anlattığı, soru -yanıt şeklinde yazmış olduğu  111  Soruda Hayvan Hakları adlı kitabı bulunmaktadır

Haberin Devamı