Gazete Vatan Logo

Hayalet Ekran Nedir, Ne İşe Yarar? Hayalet Gösterge Nasıl Çalışır?

Diğer bir adı hayalet gösterge olarak bilinmektedir. Genel olarak her otomobilde karşımıza çıktığı bilinmektedir. Kullanımı son derece basit ve aktif bir şekilde tamamlanacak süreçlerden oluşmaktadır. Özellikle kurgu filmlerinde dijital panel anlamında da kullanılmaktadır.

Hayalet Ekran Nedir, Ne İşe Yarar? Hayalet Gösterge Nasıl Çalışır?

Hayalet Ekran Nedir?

Şeffaf ekran olarak nitelendirilen bu dijital paneller teknolojinin harikası ürünlerden oluşmaktadır. Bu sistemler özellikle yeni satın alınacak aracın içerisinde bulunan dahili ya da sürücü bazlı mobil uygulamalar ile birlikte gerçekleşecek şekilde harici olarak sınıflandırılabilmektedir.

Genellikle yeni nesil araçlarda karşımıza çıkan analog hız göstergesi yerine dijital bir şekilde planlanmış göstergenin konulmasına denmektedir. Bu göstergeler araçların alanlarında bulunan navigasyon ya da farklı multimetya amaçları için kullanılan ve çeşitli imkanlar sağlayan ürünler olarak tanımlanmaktadır.

Cama yansıtılan gösterge olarak da kullanılan Bu ürünlerin otomotiv sektörlerinde geniş çaplı bir yere sahip olduğu bilinmektedir. Bu göstergeler sürücülere birçok kolaylık sağladığından dolayı yeni model tüm araçlarda kullanılmaya teşvik edilmektedir. Özellikle yol anlamında detaylı ve bilgili bir şekilde açıklama yaparak her türlü sıkıntıyı gidermektedir.

Hayalet Ekran Ne İşe Yarar? 

Haberin Devamı

Otomobillerde bulunabilen kontrol panelleri ile birlikte çalışan aynı zamanda akıllı telefonların da bağlanması sonucunda ortaya çıkan ekranlar olarak kullanılmaktadır. Yolda kolaylık sağlayabilen bu cihazların telefon çaldığı zaman sürücünün paneline direk yansıtarak telefonla konuşmadan otomatik bir şekilde bağlanmasını sağlamaktadır.

Böylece sürücü gözünü yoldan ayırmadan telefon ile birlikte rahat bir konuşma gerçekleştirebilmektedir. Burada gerçekleşecek olan asıl amaçlardan biri sürücünün dikkat dağınıklığına ortadan kaldırmak olmaktadır. Bu göstergelerde film açma özelliği de bulunmaktadır. Göz yormayacak ve dikkat dağıtmayacak arayüzler ile birlikte kullanılması da en büyük avantajları arasında bulunabilmektedir.

Konforlu bir süreç sağladığı için de motor devrini ve araç sıcaklıklarını da gösterdiği görülmektedir. İçerisinde barındırdığı birçok senkronizasyon sayesinde saat ve konumu da detaylı bir şekilde ortaya çıkarmaktadır. Sürücü telefonuna gelecek her türlü bildirimi buradan görerek gerekli olan aramaları cevaplayabilmektedir.

Haberin Devamı

Hayalet Gösterge Nasıl Çalışır?

Çalışma prensiplerine bakıldığı zaman araç bilgileri sürücülerin tam göz hizasında bulunduğu için cam ekrana yansıtılarak aktif bir şekilde kullanımı sağlamaktadır. Bu programı kullanabilmek adına gerekli tarayıcılar üzerinden sistemlere mobil uygulamaları indirilebilmektedir. Böylece kablolu ya da kablosuz bağlantı seçenekleri de mevcut olmaktadır.

Ön kontrol açısı ile birlikte cam hizasında bir sekme belirlenmektedir. Böylece istenilen ürün bu gösterge paneline rahatlıkla bağlanmaktadır. Cihazlar sınırlı bir hizmet vermediği için geniş çaplı aramalarda da rahatlıkla kullanılabilmektedir.