Gazete Vatan Logo

Haşim Kılıç: Her iktidar döneminde linç edildim

Anayasa Mahkemesi’ndeki seçimden hemen sonra AYM Başkanı Haşim Kılıç da bir basın toplantısı düzenledi ve şunları söyledi:

YILMADIM: Her iktidar döneminde linç edilmekten kendimi alamadım. Bu niye oldu derseniz belki benim özgürlük anlayışımdan kaynaklandı diyebiliriz. Bugün de farklı nitelemelerle saldırılar karşısında kaldım. Bu saldırılardan yılmadım ve doğru bildiğim yolda yürüdüm. Ben temel hak ve özgürlüğe yapılacak olan saldırın insanoğluna yapılan bir saldırı olduğunu düşünüyorum. Oylarımı da bu yönde kullandım. Kimi alkışladı kimi eleştirdi.

KİM ALINIRSA ALINSIN: Bundan sonra da doğruları, yanlışları söyleyeceğim. Kim alınırsa alınsın etkilenmiyorum. Biz bu olduğunu sürdürmek zorundayız. İfade özgürlüğünün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda şahsıma yapılan eleştirileri hep bu çerçevede gördüm.

SİYASETE GİRMEYECEĞİM: Siyasi bir projem yok. Seçim yapıldı. Bir mahkemede iki başkan olmaz onun için emekli oldum. Bu kararımı siyasi proje olarak değerlendirmeyin. 25 yılda ne üzdü derseniz? Şahsıma yapılan darbeci kumpasçı, siyaseti yönlendirmeye siyaset mühendisliği yapmaya dönük eleştiriler yapıldı. Darbecilik en üzen eleştiri olmuştur.

Haberin Devamı

SEÇİMLERE ELEŞTİRİ: En ücra köşeye gidin oradaki hakim ve savcıların hangi siyasi görüşe yakın olduğunu vatandaşlar biliyor. Böyle bir yargı ile devam edemeyiz. Bunun nedeni yargıdaki seçimler. Yargıdaki seçimler yargıyı çürütüyor. Yargı intikam aracı değildir, yargı birilerinin hedefine ulaşacağı kamu gücü de değildir. Bunlar ülkeye kötülük getirir.”