Gazete Vatan Logo

Haşim Kılıç: Ciddiye almıyorum

25 yıl Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç görevini Zühtü Arslan'a devretti. Veda konuşması yapan Kılıç, özellikle seçimlerin 2 defa ertelenmesiyle ilgili gelen eleştirilere yanıt verdi. Kılıç'ın konuşmalarından satır başları şöyle;

* Seçim cumaya ertelendi ve cumadan sonra bugüne ertelendi. Ertelenme kararı üzücü yorumlara neden oldu. Bu erteleme kararı benim kararım değil. Arkadaşlarımın çalışmalarına sonlandıramadığı için benden süre istediler ve ben de verdim. Bunun arkasında başka bir şey aramaya gerek yok. Dışarda söylenenleri ciddiye almıyorum.

* 25 yıl boyunca he açık yüreklilikle konuştum. Hiçbir zaman gizli bir ajandan olmadı.

* Bugün itibariyle Anayasa Mahkemesi'nin daraltıcı yasaklayıcı anlayışından özgürlüklerin önünü açan ve anayasal temel ilkeleri evrensel değerlerle içini dolduran bir mahkeme var artık. Bu nedenle son dönemde aldığı kararlarla haklı övgüleri de kazanmıştır.

* Emekli olduktan sonra da doğru ve yanlışı söylemeye devam edeceğim.

* 13 Mart'a kada sürem vardı. Şimdi, şu anda bu çatının altında iki tane başkan var. Ben seçilmiş olan arkadaşımızın daha rahat çalışabilmesi için ona bu fırsatı vermek açısından bugünden itibaren emekli olma kararı aldım.

Haberin Devamı

* Yargı böyle devam edemez, intikam aracı değildir.

* Herhangi bir siyasi projem yoktur.

* Başkanlık kimliğim nedeniyle düşüncelerimi sansürlü paylaştım