Gazete Vatan Logo

Hamarat, cinayetin peşinde!

Kiev’de öldürülen Cevdet Emir Şaşmaz’ın eşi Nazlı Hamarat cinayetin aydınlatılması için bugün savcılığa ifade verecek. Hamarat, ardından soruşturmanın detaylarını araştırmak için Kiev’e uçacak.

Hamarat, cinayetin peşinde!

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de boğazı kesilerek öldürülen ve geçtiğimiz günlerde İstanbul’da toprağa verilen ünlü prodüktör Cevdet Emir Şaşmaz cinayetiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Şaşmaz’ın manken olan eşi Nazlı Hamarat eşinin öldürüldüğü sırada aynı ortamda bulunan Vijdan Vatansever ve yakın arkadaşı Sevinç isimli şahsın yeniden ifadesinin alınması yönünde talepte bulunacak. Hamarat sadece bununla yetinmeyip katil S.Y. hakkında yakalama kararı çıkartıp Kiev’deki savcıdan soruşturmanın detaylarını talep etmek için oraya gidecek. Hamarat, özellikle katil S.Y.’nin cinayeti hırsızlık için işlediğinden şüphelenirken Vijdan Vatansever ve arkadaşının ifadelerinde bazı şeyleri anlatmadığını düşünüyor.

Kiev’e gideceğiz

Akşam saatlerinde Kiev’e uçacaklarını belirten Nazlı Hamarat’ın Avukatı Şahin Baran cinayet ile ilgili ayrıntılı bir soruşturma yapılması için çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti: “Cinayet sonrasında ceset iyi korunmadığı için tahrip olmuş ve ailesi teşhis etmekte zorlanmıştı. Kısa sürede Adli Tıp Kurumu tarafından gereken testler yapıldı ve örnekler eşleşerek cesedin Emir Şaşmaz’a ait olduğu kesinleşti. Nazlı hanım kafasındaki soruların netleşmesi için ilk olarak bu süreci beklemişti. Cenaze toprağa gömüldüğü için şimdi olayın tüm detaylarını inceliyoruz. İlk olarak İstanbul’da savcılığa şimdiye kadarki yaşanan süreçle ilgili bildiklerimizi, topladığımız kanıtları ve katil hakkında bulduklarımızı vereceğiz. Daha sonra cinayetle ilgisi olanların yeniden ifadelerin alınması konusunda talepte bulunacağız.”

Haberin Devamı

Katil hırsızlık yapmış

Vijdan Vatansever ve arkadaşının sadece Atatürk Havalimanı polisi tarafından alınmış bir ifadesinin bulunduğunu belirten Baran, sözlerine şunları ekledi: “İfadelerde karşı tarafı şüphelendiren eksiklikler mevcut. Buradaki eksikleri Kiev’deki savcılıktan talep edeceğiz. Daha sonra bakanlığa başvurarak devletlerin elindeki bilgileri paylaşmasını isteyeceğiz. İstanbul ayağında ise S.Y.’nin daha önceden bir hırsızlık olayını tespit ettik. Cinayeti işleyen şahıs maktulün tüm eşyalarını parmağındaki yüzüğüne kadar çıkarmış, çantasındaki yüklü miktarda parayı almıştı. Biz katilin bu cinayeti mafya bağlantısı yüzünden değil hırsızlık amacıyla yaptığından şüpheleniyoruz.”

Haberin Devamı