Gazete Vatan Logo

Halis Toprak'a güzel haber!

İş adamı Halis Toprak eski eşi Nalzıcan Tağızade'ye karşı 'kötü muamele ve aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüklerini ihlal' suçlarından 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada delil yetersizliğinden beraat etti. Toprak daha önce verdiği ifadesin de "Ben eziyet etmedim. O küsüp gitti" demişti.

Halis Toprak'a güzel haber!

Kuşadası'nda 18 Temmuz 2009 günü Türkiye’nin en zengin işadamlarından Halis Toprak ile hayatını birleştiren Nazlıcan Tağızade, kısa bir süre sonra savcılığa başvuruda bulunarak eşinin kendisine eziyet ettiğini, mallarına TMSF tarafından el konulmasının sebebi olarak kendisini gördüğünü ve “bana uğursuzluk getirdin” sözleriyle üzerine yürüdüğünü, kendisini müştemilatta yaşamaya mahkum ettiğini, aç bıraktığını, iddia etmişti. Savcılık Toprak hakkında, “kötü muamele” ve “aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlâli” suçundan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması için dava açtı.

"Kamuoyu Nazlıcan'ı evliliği ve intihar teşebbüsüyle tanıyor"

İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Halis Toprak ve Nazlıcan Tağızade katılmadı. Nazlıcan Tağızade'nin avukatı, "Toplum ve kamuoyu Nazlıcan Tağızade'yi Halis Toprak arasında büyük yaş farkı olmasına rağmen onunla evlenen ve intihara teşebbüs eden birisi olarak tanımaktadır. Sanık aile hukukundan doğan yükümlülüklerini yerine getirememiştir. Tüm bu hususlar dikkate alınarak sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Boşanma davasında taraflar eşit kusurlu bulundu

Sanık Halis Toprak'ın avukatı ise boşanma davasına bakan İstanbul 14. Aile Mahkemesi'nin iki tarafı da eşit olarak kusurlu bulduğunu hatırlatarak "Nazlıcan Tağızade'nin ifadeleri birbiriyle çelişkilidir. Sanığın beraatine karar verilmesini istiyoruz dedi.





Delil yetersizliğinden beraat

Dosyayı karara bağlayan makeme Halis Toprak'ın üzerine atılı Nazlıcan Tağızade'ye karşı kötü muamele' ve aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğü ihlal' suçlarından cezalandırılması istemiyle delilleri ve unsurlarının oluşmadığını belirterek ayrı ayrı beraatine karar verdi. Toprak dava kapsamında daha önce verdiği ifadesin de "Eziyet etmedim, o küsüp gitti” diyerek ifade vermişti.

Haberin Devamı