Gazete Vatan Logo

HAK-PAR Genel Başkanı hayatını kaybetti

Fehmi Demir, Tarsus'ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.

HAK-PAR Genel Başkanı hayatını kaybetti

Alınan bilgiye göre, Mersin'in Tarsus ilçesi TEM Otoyolu Damlama mevkisinde meydana gelen kazada, HAK-PAR Genel Başkanı Fehmi Demir'in kullandığı otomobil, yol kenarında arızalanan arabasını kontrol eden Avusturya vatandaşı Hacı Murat Doğu'ya çarptı. Kazada, kaygan yolda direksiyon hakimiyeti kaybolan otomobil bariyerlere çarparak durabildi. Fehmi Demir ile Hacı Murat Doğu kaza yerinde hayatını kaybetti.

Demir ile Doğu'nun cenazeleri Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

OTOMOBİLLER HURDAYA DÖNDÜ

Kazanın ardından başlatılan soruşturma devam ederken, detaylar da ortaya çıkmaya başladı. İddiaya göre WEJ429EJ Avusturya plakalı otomobili ile Mersin’e giden Hacı Murat Doğu, saat 16.00 sıralarında Pozantı-Tarsus yolunun Damlama Mevkii’nde bariyerlere çarparak kaza yaptı. Doğu, otomobilinden indiği sırada 06 KP 157 plakalı otomobiliyle tek başına Ankara’dan Mersin’e giden Hak-Par Genel Başkanı Fehmi Demir çarptı. Çarpmanın etkisiyle Demir’in kullandığı otomobil takla attı. Demir ve Doğu, olay yerinde yaşamını yitirirken, her iki otomobil de hurdaya döndü.

Haberin Devamı

TOPLANTIYA GİDİYORMUŞ

Öte yandan Fehmi Demir’in partisinin Mersin il Teşkilatı’ndaki toplantıya gittiği ve parti tarafından daha önceden gazetecilere Demir’in 25 Ekim Pazar günü saat 14.00’te partiyi ziyaret edeceğine dair davet maili gönderildiği belirtildi. Fehmi Demir’in ölümünün ardından Hak-Par Genel Başkan Yardımcısı Latif Epözdemir de bir açıklama yaptı. Partinin internet sitesinden açıklama yapan Epözdemir, "Partimizin Genel Başkanı Sayın Fehmi Demir’i elim bir trafik kazasında kaybettik. Genel Başkanımız özel aracı ile Mersine bir toplantıya katılmak üzere giderken ne yazık ki Pozantı İlçesi dolaylarında trafik kazası geçirmiştir. Olaya ilişkin gelişmeler konusunda kamuoyu daha sonra bilgilendirilecektir" dedi.

Fehmi Demir kimdir?

2.1.1957 Yılında Konya ili Cihanbeyli ilçesi Yeniceoba (İncov) nahiyesinde dünyaya geldi. 6 kardeşin en büyüğü . Babası çiftçilik ve şofürlük yapıyordu.

İlk okulu Yeniceoba Merkez ilkokulunda okudu. Ortaokul ve lise öğrenimini Cihanbeyli lisesinde yaptı. Eskişehir Ticari İlimler Akademisi İktisat Fakültesini bitirdi.

Siyasete gençlik yıllarında atıldı. Özgürlük Yolu çevresi ile birlikte kürt hareketi içinde yer aldı. Üniversite yılların üniversite derneklerinde görevler aldı. Eskişehir Halkevinde aktif görevler aldı. Halkevi bülteninin çıkarılmasında görev yaptı.

90’lı yıllarda legal zeminde çalışan kürt kimlikli partilerde aktif görevler yaptı. Halkın Emek Partisinin (HEP) kurucuları arasındaydı. Parti Meclisinde görev yaptı. Demokrasi Partisini (DEP) partisinin kurucusu oldu. Bu partide Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. Demokrasi ve Değişim Partisinin (DDP) kuruluşunda yer aldı. Parti kapatılıncaya kadar Genel Sekreterlik görevini yürüttü. DDP’nin kapatılmasından sonra kurulan Demokrasi ve Barış Partisi (DBP) kurucuları arasında yer aldı. Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK_PAR) kuruluşuna kadar DBP Genel Sekreterliği görevini yürüttü. HAK_PAR’ın kuruluşunda bu yana Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Haberin Devamı