Gazete Vatan Logo

‘Güvenlik Paketi toplumu tehlikelerden koruyacak’

Arınç, Bakanlar Kurulu’ndan sonra konuştu: “Suriye operasyonu çok başarılı. İç Güvenlik Paketi AB normlarına uygun. MHP’liler bu kanunu çıkarmamak için nasıl bunları yapabilir”

BAKANLAR Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina’da 6.5 saatlik toplantı yaptı.

Saat 13.30’da başlayan ve Suriye’deki Süleyman Şah Saygı Karakolu’na yapılan TSK operasyonunun da konuşulduğu toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “Operasyonla ilgili Başbakan ve Cumhurbaşkanımızın açıklamaları oldu. Operasyonun her yönüyle başarılı geçtiğini dile getirdik. Muhalefetin açıklamalarını teessüf ile karşıladığımızı belirtmeliyim” dedi.

‘Yaşananları herkes görsün’

Arınç, “Cumhurbaşkanımız 9 Mart’ta Bakanlar Kurulu’nu toplayacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı anayasal yetkisini kullanmak isteyebilir” dedi, TBMM’deki İç Güvenlik Paketi’yle ilgili olarak da şunları söyledi:

“HDP’li Selahattin Demirtaş’ın ‘İki maddeyi getirin hemen çıkartalım’ açıklaması, çok basit ve ucuz bir açıklama. Bu paket bir bütündür. Jandarma ve emniyet teşkilatıyla ilgili konular da var. Günlük hayatı kolaylaştıran, nüfus yasasında değişiklikleri de içerisine alan bir düzenlemeden bahsediyoruz. ‘Bunların içinden sadece iki başlığı çıkarıp getirin hemen çözelim’ demek çok ucuzcu bir yaklaşımdır, yakıştıramadım. Bu paketin içinde ne olduğunu herkes biliyor. TBMM’de ne garip bir koalisyon var. Üç parti adeta Meclis’te hiç akla gelmedik, hakaret eylem, bağırma, çağırmalarla Güvenlik Paketi ve buna bağlı konuların görüşülmesini engellemeye çalışıyor. ‘Bunlar kanunlarda var’ diyorlar. Bunların tekrar konuşulup güçlendirilmesinden neden rahatsız oluyorsunuz? Varsa karşı çıkmamanız gerekir. AB normlarına uygun bir düzenleme yapıyoruz. Toplumu tehlikelerden korumak istiyoruz. İnsanların evlerine girip saldıran, sokaktaki insanı katletmeye yönelmiş. Ellerindeki silahlarla evleri taramaya yeltenmiş eylemcilere biz her şeyi söyleyebiliriz de HDP ne kadar söyleyebilir? Hala inanmakta zorlandığımız bir şey var. Bahçeli’nin HDP gibi bu kanunu çıkarmamak için nasıl bunları yapabilir. Nasıl parlamentonun kilitlenmesine neden olabilir? Meclis’te yapılanları anlamak mümkün değil. Ben bu partileri halkımıza şikayet ediyorum. ‘Getirsinler bonzaiyi, molotofu bu iş bitsin’ ne kadar basit bir açıklama. HDP’yi organik bağ nedeniyle destek olmalarını anlayabiliriz ama bu iki partiyi anlamak mümkün değil. Bu yaşananları herkes görmeli ve partisinden hesap sormalı.”

Haberin Devamı

Çözüm süreci, sürecek...

Haberin Devamı

Bülent Arınç, “Hükümet olarak çözüm sürecini milletimizin menfaatlerine uygun bir şekilde sürdürme kararındayız. Gelişmelerin hangi istikamette olacağını hep birlikte göreceğiz” dedi, Başkanlık Sistemi tartışmalarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımızın şu veya bu şekilde Türkiye için iyi olacağını söylüyor ve buna inanıyor. Türkiye nasıl daha iyi yönetilebilir sorusuna yanıt aranıyorsa bunun tartışılmasında fayda var. Bu rasyonel bir şekilde yapılmalıdır. Siyasetle alakası olmayan ‘tavukçuluk profesörü’ bile ‘Başkanlık sistemi şöyle olmalıdır’ diyor. Halkın önüne getirebilecek gücümüz olduğu takdirde bunu bu şekilde bitirmek isteriz. Kamuoyu önünde düşüncelerini paylaşmasında sayın Cumhurbaşkanımızın kimseden izin almasına gerek yoktur.

Haberin Devamı

3 İngiliz turist olarak gelmiş!
BÜLENT Arınç, IŞİD gelinleri denilen üç İngiliz kızın Türkiye’den Suriye’ye geçişiyle ilgili şunları söyledi: “Kayıtlarımızda var. Turist olarak girmişler. Türkiye’nin burada hiç bir kabahati yok. Türkiye’den terör örgütüne katılmak üzere gidenlere karşı önlemleri alıyoruz. Ama istihbarat takibi paylaşılmalı. Haklarında takip başlamamış üç kızın Türkiye’den Suriye’ye geçmeleri kınanacak bir durum. İngiltere’nin yurt dışına çıkış yapmalarını engellemesi lazımdı. Turistlerin zihinlerini okuyacak bir uygulamamız yok. İngiliz makamları bizimle paylaşsaydı, güvenlik birimlerimiz tedbir alırdı.”