Gazete Vatan Logo

Gülsuyu davası yine olaylıydı

Gülsuyu’nda Hasan Ferit Gedik’in ölümüyle ilgili davanın duruşması öncesi adliye savaş alanına döndü, 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Gülsuyu’nda, 2013 yılı eylül ayında Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralandığı olaylara ilişkin davanın görülmesine dün devam edildi.
Anadolu Adalet Sarayı’nda bulunan Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 22’si tutuklu 2’si tutuksuz 24 sanık, Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik, babası İbrahim Gedik ve taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanıklar ile müştekiler arasında jandarma ekiplerince etten duvar örüldü.
Davayı izlemek için gelen bir grup ile polis ve özel güvenlik görevlileri arasında olaylar çıktı. “Hasan Ferit Ölümsüzdür” şeklinde sloganlar atan gruba polis müdahale etti. Polis ve güvenlik görevlilerine sandalye ile koridorlardaki bariyerleri atan gruba biber gazı da sıkıldı. Olaylarda 5 kişi gözaltına alınırken 2 polis ise hafif yaralandı.
‘Suçsuzum demiyorum’
İlk olarak duruşmaya tutuklu sanıklar alındı. Müştekiler salona girmeden önce konuşmak istediklerini belirten tutuklu sanıklardan biri, “Adamlar resmen su şişesi, bozuk para atıyorlar. Tamam ben suçsuzum demiyorum. Biz burada gerçekten yargılanmak istiyoruz. Savunma vermeye başlayınca kıyamet kopacak” ifadesini kullandı. Mahkeme başkanı Mahir Merdun ise, “Biz de yargılama yapmaya çalışıyoruz. Salondaki olayların görüntüsünü Başsavcılığa verdik” diye konuştu.
Yoklamadan sonra Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile bağlanılarak tutuksuz sanık Mete Barış Durak’ın kimlik tespiti yapıldı. Geçtiğimiz Çarşamba günü okunması yarım kalan 311 sayfalık iddianamenin okunmasına devam edildi. 22’si tutuklu 35 sanık hakkında müebbet ve 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.

Haberin Devamı